«Θέλω να συγχαρώ την αξιωματική αντιπολίτευση για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που υποστήριζε από τον Πρωθυπουργό της τότε μέχρι τον τελευταίο Βουλευτή της στον κοινοβουλευτικό και στο δημόσιο διάλογο».

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζοντας «ότι τώρα που ένας από τους κουκουλοφόρους έχει συλληφθεί και θα μιλήσει, θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να μας πει ποιοι είναι εκείνοι που τον προωθούσαν και εκτός Ελλάδος». Ο κ.Λοβέρδος κατέληξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση ως προς αυτό χρωστάει εξηγήσεις». Και χαρακτηριστικά τόνισε ότι «εάν δεν μιλήσει κεντρικά, χρωστάνε να μιλήσουν οι δημοκράτες Βουλευτές της ή τα στελέχη της. Δεν μπορεί να ανέχονται αυτό το πρόσφατο παρελθόν. Απώλεια πρόσφατης μνήμης δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει και οφείλουν οι ευαίσθητοι να πάρουν τον λόγο. Έστι ουν δίκης οφθαλμός, όσο τα πανθ ορά. Πιο λαϊκά; Όλα εδώ πληρώνονται».



Σε ό,τι αφορά την πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ την υπερψηφίζει έκανε λόγο για ανεπανόρθωτο ολίσθημα της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα είπε ότι «η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι πάγια. Η προστασία των επικοινωνιών αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα. Αστοχία πάνω στην αστοχία, δικαιολογία πάνω στη δικαιολογία, λάθος πάνω στο λάθος, κατήφορος πάνω στον κατήφορο».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι όσο το ζήτημα δεν ξεκαθαρίζει οδηγούμαστε σε εκλογές με βαριές σκιές. «Αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι βαρύ και οι σκιές του δεν φεύγουν με το πρώτο αεράκι. Όλη η αντιπολίτευση είναι απέναντι και τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης είναι πάρα πολύ σοβαρά. Το ολίσθημα είναι βαρύτατο και δεν μπορεί να ξεπεραστεί επειδή θα κερδηθεί μία ψηφοφορία» είπε μεταξύ άλλων. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «τα πράγματα είναι καθαρά και δεν έχουμε μία ή δύο ή τρεις περιπτώσεις αλλά μαζικές παρακολουθήσεις. Ένα φαινόμενο εκτεταμένο που κάλυψε δεκάδες εκατοντάδες πολιτών και αυτό επαναλαμβάνω εκθέτει την κυβέρνηση ανεπανόρθωτα. Όποιος ήθελε παρακολουθούσε όποιον ήθελε. Και η νομοθεσία που ήρθε μετά δεν ήρθε για να διορθώσει κακώς κείμενα αλλά ήρθε να καλύψει κακώς κείμενα και κακές πρακτικές».


Κλείνοντας ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «οι εκλογές που έρχονται θα είναι σκληρές και θα αντέξουν εκείνοι που δεν είναι αφρόψαρα».