Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, άσκησε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι «βουτηγμένη στη λάσπη», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» και τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ είναι «η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν νομίζετε ότι μας φοβίζετε με την πρόταση μομφής, ένα θα σας πω: Θα σας χορέψουμε στο ταψί. Ο κ Τσίπρας ανεβάζει το ίδιο κακό έργο και αυτοσυστήνεται ως ο άφθαρτος και ο ιππότης της αποκάλυψης. Ποιος; Ο ενορχηστρωτής, ο ουσιαστικός, της Novartis», ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Και αν ο κ. Τσίπρας αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό εγκέφαλο εγκληματικού δικτύου, εμείς έχουμε το δικαίωμα να τον αποκαλέσουμε πολιτικό απατεώνα. Γιατί πολιτικοί απατεώνες μόνο λένε ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα και αποκαλύπτεται ότι 4 πρώην υπουργοί του παρακολουθούνταν. Ο κ. Τσίπρας, που έλεγε τους απατεώνες κουκουλοφόρους ήρωες, είναι θράσος να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό εγκέφαλο εγκληματικό δικτύου. Με απατεώνες ποινικοποιήσατε την πολιτική ζωή του τόπου. Με κουκουλοφόρους κατηγορήσατε 10 πολιτικά πρόσωπα».

«Ο Τσίπρας είναι απολογούμενος, ο Ράμμος πρέπει να ντρέπεται»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολογούμενος, εδώ και καιρό, για σειρά άλλων προσώπων που κατηγορούνται ως απατεώνες, για τον κ. Πετσίτη, τον κ. Αρσενίου. Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είστε χωμένοι μέσα στη λάσπη. Λέτε πως υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα. Βεβαίως υπάρχουν και ξέρετε ποιους δικάζουν στην Αθήνα; Τον Παπαγγελόπουλο και τον Παππά δικάζουνε για κατάχρηση εξουσίας, για το Καλογρίτσα channel. Δικάζουν και για τις σακούλες που πήγαιναν στο κόμμα σας. Να απολογηθείτε. Που πήγαν τα λεφτά; Στη Κουμουνδούρου; Να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας για τις σακούλες».

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο κ. Μαρκόπουλος, στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, χαρακτηρίζοντας τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές.