Με την ευκαιρία της σημερινής παραλαβής του πέμπτου αναβαθμισμένου μαχητικού F-16V Viper – και του πρώτου διθέσιου – καθώς και των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), στο πλαίσιο του προγράμματος SSI (Ασφαλείας, Εφοδιασμού και Πληροφοριών) που κατασκεύασε η Lockheed Martin ως Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ), του προγράμματος των F-16V, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του Facebook τα εξής:

«Το 2019 η θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούσε δέσμευση και σήμερα είναι πράξη με απτά αποτελέσματα, χρονοδιαγράμματα και προοπτική. Και συνεχίζουμε».

Με την παρουσία του Kyriakos Mitsotakis βρεθήκαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις της #ΕΑΒ όπου παραλάβαμε το πέμπτο...

Δημοσιεύτηκε από Nikos I. Panagiotopoulos στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 στην εκδοχή Viper από την ΕΑΒ αποτελεί πλέον ένα από τα εμβληματικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού οι «οχιές» παραδίδονται με συνέπεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στις Πτέρυγες Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Συμπληρώνει το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των 24 νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale ενώ αποτελεί τη «γέφυρα» για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35».