Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ο,τι είπε το έκανε και γνωρίζει πως έχει να κάνει πολλά ακόμα.

Παράλληλα, παράθυρο για διακομματική συναίνεση στην επικείμενη νομοθετικη διάταξη αποκλεισμου του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, άφησε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του parapolitika.gr ο κ. Οικονόμου  είπε ότι η ρυθμιση δεν θα σχετίζεται με πολιτικους σχηματισμούς οποιουδήποτε ιδεολογικου περιεχομένου αλλά θα είναι για κόμματα με αξιόποινες συμπεριφορές οι οποίες βεβαίως έχουν κριθεί ως τέτοιες από τα δικαστήρια.

«Θέλω να είμαι σαφής, η ρύθμιση που θα καταθέσουμε από μέρα σε μέρα θα αφορά μόνον εγκληματικές οργανώσεις«, εξήγησε.

Συνεπώς, κατ αυτόν τον τρόπο Ξεπερνιούνται βασικά εμπόδια που είχαν τεθεί απο τα κόμματα της αριστεράς.

«Ο Τσίπρας υπήρξε ολετήρας των συνταξιούχων»

«Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε με αδρές γραμμές το σχέδιό του ώστε με αυτοδυναμία την επόμενη τετραετία να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τους μισθούς. Για να το πετύχουμε αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει δημοσιονομικά πειθαρχημένη», υπογράμμισε ενώ είπε ότι την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επέλεξε το μονόλογο ή το μονόπρακτο. «Απέναντι στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «οι εξαγγελίες του αθροίζουν 10,5 δισ. ευρώ χωρίς να πει που θα βρεθούν. Ας θυμηθεί ότι υπήρξε ολετήρας για τους συνταξιούχους και τη ζωή τους».

«Ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκτός τόπου και χρόνου, θέλουν αύριο να ξαναφέρουν τη χώρα στο χθες σε κάθε επίπεδο», πρόσθεσε.

«Έπειτα από 12 χρόνια καταβάλλονται αυξήσεις στις συντάξεις»

Σε σχέση με τις συντάξεις, τόνισε ότι έπειτα από 12 χρόνια καταβάλλονται αυξήσεις. Αναφέρθηκε  στις αυξήσεις που θα δουν ανάλογα με την προσωπική διαφορά οι συνταξιούχοι.

Για με την ακρίβεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση ανέπτυξε μια σειρά μέτρων που στήριξε το διαθέσιμο εισόδημα.

Για Έβρο: «Ο κ. Τσίπρας αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για το θέμα των 38 μεταναστών στον Έβρο και τον «θάνατο» της 5χρονης Μαρίας.

«Ο κ. Τσίπρας αρνείται να αναγνωρίζει την πραγματικότητα. Επιμένει στα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις ως fake news», συνέχισε ενώ αποδοκίμασε δήλωση του κ. Τζανακοπουλου για τον φράκτη στον Έβρο. «Ο κ. Τσιπρας εξακολουθεί να μη βρίσκει κανένα λόγο να ζητήσει συγνώμη; Δεν αισθάνεται ντροπή που διέσυρε την πατρίδα του; Αν ερχόταν στην διακυβέρνηση της χώρας θα τον γκρέμιζαν το φράκτη στον Έβρο; Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί», πρόσθεσε.