Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου πραγματοποιούνται σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), στο Σχηματάρι Βοιωτίας, τα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων, καθώς και η παράδοση του πέμπτου στη σειρά και πρώτου διθέσιου αναβαθμισμένου μαχητικού F-16V (Viper/Οχιά) Block.70!

Στην τελετή είναι προσκεκλημένοι επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Αναπτύξεως, Άδωνις Γεωργιάδης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, και άλλοι επίσημοι. Οι νέες εγκαταστάσεις, που θα εγκαινιαστούν για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούν υλοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος συμβατικής υποχρεώσεως Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin και θα παραμείνουν στην ΕΑΒ ως περιουσιακό της στοιχείο.

Τέλος, η παράδοση του πέμπτου αναβαθμισμένου μαχητικού F-16V και του πρώτου διθέσιου στη δύναμη της 340 Μοίρας της Π.Α. αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην υλοποίηση του όλου προγράμματος, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις εκπαιδευτικές/επιχειρησιακές δυνατότητες της Μοίρας και κατ' επέκταση της Π.Α. και των Ε.Δ. γενικότερα.