«Αρνείται κατηγορηματικά ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση και ότι είχε ενεργό συμμετοχή σε οποιοδήποτε ξέπλυμα και αμφισβητεί κάθε κατηγορία διαφθοράς», δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος.

«Εγώ κομμάτια να με κάνουν δεν θα παραδεχθώ μια κατηγορία που δεν έχω διαπράξει. Ουδέποτε δωροδοκήθηκα», δήλωσε η πρώην ευρωβουλευτής.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή διήρκεσε μιάμιση ώρα και παρότι προσπάθησε να πείσει τις βελγικές Αρχές ότι δεν είναι ύποπτη και ότι δεν θα παρεμποδίσει τις έρευνες, παραμένει προφυλακισμένη για ακόμα έναν μήνα.

«Βίωσα συνθήκες Μεσαίωνα»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εμφανίστηκε καταβεβλημένη στο δικαστήριο, με τους δικηγόρους της να καταγγέλλουν ότι έζησε βασανιστικές ώρες, με την είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας», δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως η ίδια καταγγέλλει, επί 16 ολόκληρες ώρες έμεινε στο αστυνομικό τμήμα σε απομόνωση, μέσα στο κρύο, χωρίς παλτό και χωρίς θέρμανση.
«Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην αστυνομία, όχι στη φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό. Αυτό συνιστά βασανιστήριο!», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αρνούνται το περιστατικό οι βελγικές Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή έχει περάσει από ανάκριση 4 φορές. Δηλώνει αθώα και ζητεί επίμονα να έχει κοντά της το παιδί της.

Τι είπε ο Παντσέρι

Η κατάθεση του Παντσέρι μετά τη συμφωνία με τις βελγικές Αρχές συνεχίζεται και πληροφορίες θέλουν να έχει αναφερθεί αρνητικά στο πρόσωπό της.
Πολλά, ωστόσο, θα κριθούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν προγραμματιστεί μυστικές συναντήσεις, όπου ο Βέλγος πρώην ευρωβουλευτής αναμένεται να πει όλα όσα ξέρει.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μπορεί να αιτηθεί εκ νέου την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα.

Αναβρασμός στις Βρυξέλλες για την κατάθεση Παντσέρι

Την επόμενη Τρίτη όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου, καθώς θα ξεκινήσει ο νέος γύρος καταθέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής ο Παντσέρι έχει αναφερθεί στην Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, καθώς και πως πάρθηκαν χρήματα από τρίτες χώρες προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένα σε ευρωβουλευτές.

Το πολιτικό πρόβλημα που ίσως να προκύψει από τη νέα κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι είναι ότι δεν είναι γνωστό μέχρι πόσο ψηλά στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να φτάσει το σκάνδαλο, καθώς δεν είναι γνωστό εάν θα «δώσει» πρόσωπα από άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης, όπως η Κομισιόν.