Μετά το δημοσίευμα της «Le Soir», που ανέφερε ότι το ονοματεπώνυμο του Μαρκ Ταραμπέλα, δόθηκε από τον Αντόνιο Παντσέρι στις βελγικές Αρχές, o Βέλγος ευρωβουλευτής έγινε άνθρωπος του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τον Ιταλό, μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ταραμπέλα πήρε 120.000 ευρώ, σε δόσεις των 20.000, από τον Παντσέρι, ενώ και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φέρεται να έκανε παραδόσεις. 
 
Μιλώντας στο RTL, ο Μαρκ Ταραμπέλα δήλωσε ότι «νιώθω ήρεμος αλλά καταλαβαίνεται ότι σήμερα έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τότε που με έψαξαν και τώρα περιμένω να με καλέσουν και να με ακούσουν οι ανακριτές. Γι’ αυτό και επιφυλάσσομαι και δεν δηλώνω ακόμα τίποτα για την έρευνα, γιατί θα τα πω πρώτα σε αυτούς».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Παντσέρι ότι του έδωσε 120.000 ευρώ μετρητά σε χάρτινες σακούλες, ο Ταραμπέλα απάντησε πως «δεν θα δηλώσω κάτι απευθείας σε εσάς. Θα μιλήσω ανοιχτά αργότερα στον Τύπο και θα τα πω όλα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πάντως, μετά την αποκάλυψη την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το S&D, αποφάσισε αργά το απόγευμα να διαγράψει τον Βέλγο ευρωβουλευτή.

Πλέον, θα είναι ανεξάρτητος, δηλαδή από εκείνους που δεν ανήκουν σε πολιτική ομάδα, για την περίοδο της έρευνας που αφορά στο Qatargate