Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πήρε θέση στο ζήτημα της διάταξης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση σχετικά με τον αποκλεισμό από τις εκλογές του Ηλία Κασιδιάρη και του κόμματός του.

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να δράσει συντεταγμένα και με υπευθυνότητα και το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή απέναντι από την Χρυσή Αυγή, ενώ επισήμανε ότι δεν θα δεχτεί παιχνίδια με τους θεσμούς.

 Επίσης πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της διάταξης.

 Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε:

 «Απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που ενδύεται τον μανδύα ενός κόμματος, το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει συντεταγμένα και με υπευθυνότητα.

 Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή της ανάδυσης του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος βρέθηκε δυναμικά απέναντι οργανώνοντας εκστρατεία ενημέρωσης για τον κίνδυνο, όταν άλλοι τους χάιδευαν μιλώντας για την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

 Συναίνεση σημαίνει συμφωνία στη στοχοθεσία και μια τέτοια νομοτεχνική επεξεργασία, που πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με τις συνταγματικές προβλέψεις τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε δικονομικό επίπεδο.

 Δεν θα δεχθούμε παιχνίδια με τους Θεσμούς. Όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

 Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένες και απολύτως τεκμηριωμένες.

Επιπλέον, προτείνουμε ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της διάταξης».