Στην τελική επιλογή των προσώπων που θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη.

Το πρόγραµµα στο ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωθεί και µέρη του παρουσιάζονται διαρκώς σε θεµατικές εκδηλώσεις, τα ψηφοδέλτια ωστόσο ακόµα δεν έχουν «ξεφουρνιστεί». Μετά την τελική απόφαση για εκλογές µε βάση τη νέα απογραφή, η οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων πήρε παράταση για µετά τα µέσα του Ιανουαρίου.

pasok
Οι δύο «οµάδες κρούσης», αυτή του Προγράµµατος και εκείνη για τα ψηφοδέλτια, έχουν τους επικεφαλής τους. Υπεύθυνος για το Πρόγραµµα του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην υπουργός Οικονοµικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης.

Στην οµάδα Χριστοδουλάκη για τις διεργασίες και τις αναλύσεις των θέσεων στο πρόγραµµα καθοριστικό ρόλο έχουν ο σύµβουλος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ και οικονοµολόγος Ηλίας Κικίλιας, ο γραµµατέας Πολιτικού Σχεδιασµού και συνταγµατολόγος Παναγιώτης ∆ουδωνής, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήµης Θάνος Κολλιόπουλος, ο οποίος συχνά συµµετέχει και στη διαµόρφωση των οµιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και ο διευθυντής του Ινστιτούτου InSocial και στενός συνεργάτης του Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργος Παπούλιας.

Ταυτόχρονα, υπεύθυνος για την προετοιµασία των ψηφοδελτίων και για το λεγόµενο πολιτικό «µασάζ» στους υποψηφίους, διατηρώντας την επικοινωνία µαζί τους, είναι ο Βαγγέλης Αργύρης. Τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων στο δύσκολο παζλ των τελικών υποψηφιοτήτων µε τις οποίες το κόµµα θα δώσει την κρίσιµη µάχη των εκλογών πλαισιώνουν ο γραµµατέας του κόµµατος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, η υπεύθυνη Ανθρώπινου ∆υναµικού του κόµµατος, Μάρα Κουκουδάκη, και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης. Το προηγούµενο χρονικό διάστηµα, ο Βαγγέλης Αργύρης έκανε και περιοδείες προκειµένου να διερευνήσει τις προθέσεις προσώπων µε επιρροή στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα εξετάζονται πιθανές υποψηφιότητες προσώπων που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συµµετέχουν στις εκλογές µέσω της ψηφιακής πλατφόρµας του κόµµατος, στην οποία κατέθεσαν τα βιογραφικά τους.

Στον δρόµο για τις κάλπες και σε όλες τις κρίσιµες συσκέψεις συµµετέχουν επίσης ο στενός συνοµιλητής του Νίκου Ανδρουλάκη Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Στεφανία Μουρελάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου, ∆ηµήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Αναστασίου, και για την Κ.Ο. ο επικεφαλής της, Μιχάλης Κατρίνης. Πρόσωπο-κλειδί σε κεντρικές συσκέψεις είναι επίσης ο συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και εκείνος που ανακάλυψε την παραβίαση της συσκευής του από το λογισµικό Predator, Νικόλας Παπάζογλου.