«Η βασιλεία έχει κριθεί οριστικά, ο ελληνικός λαός πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια τον θρόνο, ο οποίος συνδέεται με μεγάλα εγκλήματα και διώξεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου ΠάγουΙσίδωρου Ντογιάκου, ενώ ανέφερε πως η ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου έχει ένα τερατώδες θεσμικό πλαίσιο και μηχανισμούς που στην ουσία λένε ότι μπορούν να παρακολουθούνται οι πάντες. Ερωτηθείς για την προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε». Κατηγόρησε τα μεγάλα κόμματα ότι σε στρατηγικά ζητήματα συμφωνούν σε όλα.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με τις επιλογές της κυβέρνησης για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Εμείς τοποθετηθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι η βασιλεία έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα τον Δεκέμβριο του ’74 και πέταξε στα σκουπίδια κυριολεκτικά τον θρόνο. Ο οποίος θρόνος συνδέεται στη χώρα μας με μεγάλα εγκλήματα, με μεγάλες διώξεις, με πολυ βρώμικο ρόλο πολλές φόρες και όσοι σήμερα προσπαθούν να κάνουν να ξεχάσει ο ελληνικός λαός δεν θα τα καταφέρουν.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι σηματοδοτεί κάτι η επιθυμία στελεχών της ΝΔ να παρευρεθούν στην κηδεία: Πέρα από τα προεκλογικά παιχνίδια που παίζονται με τους εναπομείναντες βασιλικούς ο καθένας έχει πολιτική ευθύνη για αυτά που λεει. Και σε τελευταία ανάλυση τι αρχηγός κράτους τότε να βάζανε και τον Παπαδόπουλο ...

Αναφορικά με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου: Είναι απαράδεκτη, υλοποιεί και ενισχύει τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ και συνολικά το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Η σύγκρουση που γίνεται τώρα η μεγάλη ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική γιατί όλα αυτά που υλοποιούνται και από τη ΝΔ τώρα αλλά και πριν, τα έχουν συμφωνήσει και στην ΕΕ και στο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και στο σύνταγμα. Φυσικά η ΝΔ προχώρησε σε πιο αντιδραστικό νόμο όμως μαζί ψηφίζανε και τις ευρωπαϊκές οδηγίες και όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί που τελικά οι πάντες παρακολουθούνται και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Η παρακολούθηση δεν ειναι τυχαία πέρα από εθνικά ζητήματα που μπορεί να λένε σχετίζεται και με την πολιτική δραστηριότητα του λαϊκού κινήματος.

Η ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου την οποία επικαλούνται και η Ευρώπη που επικαλούνται έχει ένα τερατώδες θεσμικό πλαίσιο και τερατώδεις μηχανισμούς. Ακόμα και η ευρωπαϊκή σύμβαση λεει ότι εξαιρούνται για λόγους εθνικούς και οικονομικούς και άλλους λόγους συμπεριλαμβάνει δηλαδή τα πάντα και ότι μπορούν να παρακολουθούνται οι πάντες. Αυτό που είναι τερατώδες είναι ότι υπάρχει ένα κέντρο ευρωπαϊκό που εδρεύει στο Στρασβούργο που φακελώνει όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Ερωτηθείς για την πρόσκληση περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ: Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Ποια προοδευτική κυβέρνηση; Με τρίτο μνημόνιο; Με αμερικάνικες βάσεις; Τσιράκια του ΝΑΤΟ και των αμερικάνων έχουν γίνει. Το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και 70% το ΠΑΣΟΚ. Συμφωνούν στο Ταμείο Ανάκαμψης που είναι το νέο υπερμνημόνιο, σε όλα αυτά έχουν συμφωνήσει ποια προοδευτική κυβέρνηση; Προτείνουμε εμείς να καταργηθεί ή έστω να μειωθεί πολύ ο ΦΠΑ και αυτοί δεν ψηφίζουν την τροπολογία. Προτείνουμε για τους φόρους κατανάλωσης στα πετρέλαια κλπ και αυτοί ήδη έχουν ψηφίσει στην ΕΕ και μέσα στη Βουλή ότι πρέπει να παραμείνουν αυτοί οι φόροι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι ίδια η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ: Ίδιος δεν είναι κανένας με κανέναν όμως έχουν την ίδια στρατηγική. Στα στρατηγικά ζητήματα συμφωνούν απόλυτα. Έχουν την ΕΕ ευαγγέλιο, ότι πιο αντιδραστικό περνάει στην ΕΕ έρχεται εδώ και το ψηφίζουν. Με επιμέρους διαφορές που δεν αλλάξουν την ουσία ίδια πολιτική έχουν και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά σε επιμέρους θέματα για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα επομένως εμείς τι να κάνουμε σε μια τέτοια κυβέρνηση, θα προδίδαμε τον ίδιο τον ελληνικό λαό που αγωνίζεται που προσπαθεί να οργανωθεί.