Το ελληνικό σχολείο «Άγιος Νικόλαος» της Τέμα φόρεσε τα καλά του για να υποδεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που βρέθηκε στην Γκάνα στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Αφρική. 

Ο υπουργός Εξωτερικών περιοδεύει σε αφρικανικές χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Πέμπτη, στο ελληνικό σχολείο, τον υποδέχθηκαν παιδάκια με τον εθνικό ύμνο και κάλαντα. Εκείνος τους υποσχέθηκε ότι θα τους φτιάξει γήπεδο μπάσκετ «Γιάννης Αντετοκούνμπο» και τα πιτσιρίκια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Star, υπάρχουν και πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις με επίκεντρο την Ελλάδα, αφού «παράθυρο» διαλόγου με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο άνοιξε ξαφνικά ο Λίβυος υπουργός Πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού, ο υπουργός πετρελαίου της μεταβατικής κυβέρνησης του Ντμπεϊμπα -του φίλου του Ερντογάν- καλεί Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο σε συνεννόηση για ΑΟΖ και αναγνωρίζει το δικαίωμα των χωρών να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια.

Η Αθήνα το «διαβάζει» θετικά, αλλά με επιφυλακτικότητα. Πηγές του Star έλεγαν ότι ο Αούν δεν εκφράζει πάντα τις απόψεις του Ντμπεϊμπά και ότι οι Λίβυοι μία λένε το ένα μία λένε το άλλο. Άραμ η Ελλάδα λέει να σε διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες βάσει της μέσης γραμμής, υπό δύο όρους: να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» και να κάνουν εκλογές.

Μάλιστα ο Νίκος Δένδιας σχολίασε αρνητικά από τη Γκάνα το γεγονός ότι ο Ντμπεϊμπά φαίνεται να καθησυχάζει τον Τσαβούσογλου, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ότι παρά την απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης δεν υπάρχει πρόβλημα και θα υλοποιηθεί κανονικά, δηλώνοντας: «Κατ’ αρχάς, θα κράταγα πολύ μικρό καλάθι σε ό,τι προέρχεται από την τουρκική πλευρά σαν πληροφορία. Από εκεί και πέρα, όμως, μια γενικήτοποθέτηση θα ήταν ότι μια προσωρινή κυβέρνηση, νομίζω, δεν μπορεί να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό τουλάχιστον ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Και, μάλιστα, σε μια υπόθεση η οποία επίσης κρίνεται από ένα Ανώτερο Δικαστήριο».