«Είμαι σοκαρισμένος και συντετριμμένος με το θάνατο του Παναγιώτη Τζένου. Χθες το βράδυ το διάβασα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ένας άνθρωπος δραστήριος, με ένα παιδί…», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Μου έκανε εντύπωση»

«Γνωριζόμασταν αρκετά χρόνια. Μου έκανε πάντα εντύπωση πόσο διαβασμένος ήταν στις συνεντεύξεις μας και το συζητούσα με τους συνεργάτες μου. Είχε γνώση και συγκρότηση. Ήταν ένας σοβαρός δημοσιογράφος», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης.

Αναλυτικά η δήλωση

Με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη Τζένου ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Είμαι σοκαρισμένος και συντετριμμένος από το άκουσμα της πρόωρης και ξαφνικής απώλειας του Παναγιώτη Τζένου. Χθες το βράδυ το είδα σε μια ιστοσελίδα, διαβάζοντας βιαστικά τους τίτλους των ειδήσεων, κάποια στιγμή είδα τη φωτογραφία του, νόμιζα ότι θα ήταν για κάποια εκπομπή του ή κάποιο που τον αφορούσε προσωπικά και μετά γυρνώντας προς τα πίσω το διαβάζω και δεν πίστευα στα μάτια μου. Δυστυχώς ήταν αλήθεια. 46 χρονών, με ένα μικρό παιδί, ένας άνθρωπος πάρα πολύ δραστήριος, τόσο ζωντανός κι όμως... Ακόμα περισσότερο με επηρέασε γιατί γνωριζόμασταν προσωπικά αρκετά χρόνια από τότε που ήμουν ακόμα υπουργός Μεταφορών. Είχαμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τώρα που είμαι στο υπουργείο Εργασίας, συχνά-πυκνά συνεντεύξεις στην εκπομπή του. Πάντα μου έκανε εντύπωση πόσο διαβασμένος ήταν. Πολλές φορές τα δικά μας θέματα είναι τεχνικά, πρέπει να είσαι στο ρεπορτάζ του υπουργείου για να τα ξέρεις, ο ίδιος τα γνώριζε, έκανε ερωτήσεις πολύ συγκεκριμένες, η συνέντευξη είχε μια δομή, μια συνοχή, έδειχνε η ίδια η συνέντευξη και ο τρόπος που την αντιμετώπιζε ότι ο άνθρωπος είχε μια συγκρότηση και μια γνώση για τα θέματα και ότι ήταν ένας πράγματι σοβαρός δημοσιογράφος. Πραγματικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του πρωτίστως, στην Ανδριάνα, στο παιδί του, στους δικούς του και σε όλη την οικογένεια των Παραπολιτικών».