Ενώ πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αποχαιρέτησε για τελευταία φορά την αγαπημένη του μητέρα, η οποία πέθανε χθες το ξημέρωμα σε ηλικία 81 ετών, το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή για μια απρόσμενη «επιχείρηση προσεγγίσεως» από τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χαλουσί Ακάρ.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από το ΥΠΕΘΑ, απέστειλε στο κινητό του Έλληνος Υπουργού με συλλυπητήρια για την προσωπική του απώλεια.

«Αγαπητέ Νίκο, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσένα και στην οικογένειά σου, εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη η μητέρα σου» ήταν το μήνυμα του Τούρκου ΥΠΑΜ στον Ν.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος του απάντησε: «Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και εύχομαι το 2023 να είναι ένα έτος ειρήνης για το οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί ώστε να είναι ειρηνικό και ευτυχισμένο».

Στη συνέχεια το γραφείο του Ακάρ επικοινώνησε με το γραφείο του Παναγιωτόπουλου για το αν θα μπορούσε να στείλει ένα στεφάνι με λουλούδια σήμερα, στην κηδεία της μητέρας του Υπουργού. Η απάντηση ήταν θετική από ελληνικής πλευράς και πραγματικά σήμερα στην κηδεία υπήρχε ένα τεράστιο στεφάνι από λευκά λουλούδια, όπου σε κορδέλα υπήρχαν «μόνο» τα ονόματα του υπουργού και της συζύγου του (“Mr & Mrs Halousi Akar”), γεγονός που υποδηλώνει ότι τυπικώς η κίνηση αυτή ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα!

Για όλες αυτές τις ενέργειες ο Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.