Την παραμονή στη φυλακή της Εύας Καϊλή για έναν ακόμα μήνα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες, καθώς η Ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου απέρριψε το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι.

Η εισαγγελία αποφάσισε η Εύα Καϊλή να παραμείνει κρατούμενη, δίνοντάς της το δικαίωμα για έφεση, η οποία ωστόσο θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες. Επομένως, δεδομένα θα περάσει τις γιορτές στο κελί. Είτε υποβάλει έφεση και απορριφθεί, είτε δεν υποβάλει καθόλου, η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας. Πάντως, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της Εύα Καϊλή.


Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

Κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα - Τέθηκε θέμα απαγωγής της από το Κατάρ

Για την απόφαση είχε προϊδεάσει ο εκ των συνηγόρων της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τις βελγικές Αρχές, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης.

«Είναι γεγονός ότι δεν είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης. Από την εισήγηση του κ. Εισαγγελέα, φάνηκε ότι το κλίμα όχι απλώς δεν ήταν καλό, αλλά θα έλεγα ότι προϋπήρχε στο μυαλό του πρόταση πως θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή η κυρία Καϊλή», είπε μιλώντας λίγο πριν την απόφαση στον Alpha.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η Εύα Καϊλή ζήτησε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι και πρότεινε να της αφήσουν μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο δέχτηκε να παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της, κάτι που ο εισαγγελέας απέρριψε καθώς θεώρησε ότι δεν είναι αρκετή η δικαιολογία του παιδιού για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με βραχιολάκι.

Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως ο δικαστής είπε πως δεν είναι υπέρ της αποφυλάκισής της τόσο γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα, αλλά και κίνδυνος «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την απαγάγουν και να την πάνε στο Κατάρ».