Την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Πύρρο Δήμα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. 

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στα parapolitika.gr για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρρα, στον τόπο που γεννήθηκε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, δηλώνοντας συγκινημένος. 

«Θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα, γεμάτη συγκίνηση, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα μέρη μας». Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Πύρρος Δήμας σχολίασε στα parapolitika.gr την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βόρεια Ήπειρο.

«Θα του δείξω το χωριό μου και όλα τα μέρη μας. Η Βόρεια Ήπειρος είναι η πατρίδα μας και για μας θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα γεμάτη συγκίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης. Και συνεχίζει: «Θέλω να τον ξεναγήσω και να του δείξω επίσης και το ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας, το οποίο είναι από τα πιο παλιά ελληνικά σχολεία στη Βόρεια Ήπειρο, και όλες τις άλλες ομορφιές του τόπου μας».

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του Μητσοτάκη νστην Αλβανία είχε προγραμματίσει επίσκεψη στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη, με πτήση ελικοπτέρου από τα Τίρανα. Λόγω καιρικών συνθηκών, όμως, δεν ήταν δυνατή η χρήση ελικοπτέρου κι έτσι η επίσκεψη αυτή αναβλήθηκε. «Θα ανανεώσω αυτό το ραντεβού πολύ σύντομα, διότι αισθάνομαι κι εγώ την ανάγκη να βρεθώ κοντά στους ομοεθνείς μας οι οποίοι ζουν και διαπρέπουν εδώ πέρα, εδώ και τόσα πολλά χρόνια και να τους παρέχουμε ως ελληνικό κράτος οποιαδήποτε στήριξη μπορούμε», ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.