Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το πιο σημαντικό οδικό έργο που θα δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στο Flyover, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έργο καινοτόμο για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί είναι ο πρώτος υπερυψωμένος αυτοκινητόδρομος στην χώρα μας και επίσης γιατί για πρώτη φορά γίνεται ένα έργο με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Υποστήριξε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε από τη ΝΔ και ελπίζει ότι θα παραδοθεί και από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του είπε ακόμα ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως η κυβέρνηση ανακοινώνει έργα μόνο όταν τα έχει μελετήσει και μόνο όταν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση. «Δεν θα τάξουμε πράγματα ειδικά τώρα που είναι προεκλογική χρονιά που δεν μπορούν να γίνουν. Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά από την στιγμή που μας εμπιστεύθηκε ο λαός την διακυβέρνηση του τόπου δείχνουμε ότι εγκαινιάζουμε έργα που δεν είναι μακέτες. Πριν έρθω εδώ εγκαινιάσαμε την ανακατασκευή της γέφυρας του Αλιάκμονα με την οποία δεν είχε ασχοληθεί κανείς. Την θωρακίσαμε για τα επόμενα 50 με 100 χρόνια», τόνισε.

Έκανε ξεχωριστή αναφορά στον κατασκευαστικό κλάδο λέγοντας ότι πριν από 4 χρόνια αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα αλλά τώρα, ο κλάδος των κατασκευών έχει μπροστά του ένα αισιόδοξο μέλλον και το έργο θα κατασκευαστεί από ελληνικές εταιρείες και μάλιστα Ελληνίδες και Έλληνες γυρίζουν πίσω στην χώρα γιατί ξέρουν ότι μπορούν να βρουν ασφαλείς συνθήκες. Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις τεχνικές δυσκολίες του έργου είναι βέβαιος ότι θα παραδοθεί στην ώρα του.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού