Κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στα μεγέθη του προϋπολογισμού είπε πως «το εμπορικό έλλειμμα σημείωσε ρεκόρ με αύξηση πάνω από το 60%. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Στην οικονομία κυριαρχούν οι εισαγωγές. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι όνειρο για τους λίγους και εφιάλτης για τους πολλούς. Οι ανισότητες μεγαλώνουν στη χώρα, το δείχνουν όλοι οι δείκτες».

«Οι έμμεσοι φόροι για τα καύσιμα είναι δύο φορές μεγαλύτεροι από το μέσο όρο της ΕΕ. Δεν μειώνονται οι έμμεσοι φόροι στα είδη διατροφής».

Μιλώντας για τα εξοπλιστικά είπε ότι «με τα εξοπλιστικά κάνετε δημιουργική λογιστική, όπως παλιά. Η δημοσιονομική διαχείριση έφερε πολύ μεγάλο έλλειμμα την τελευταία τριετία. Στα 359 δις το δημόσιο χρέος σήμερα. Το 55% των νέων θέσεων εργασίας αφορά μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση».

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών λέγοντας «Συνεχίζετε να λέτε ψέματα. Πείτε ποιος είναι ο λόγος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Τον παρακολουθούσατε λόγω των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Η πρεμούρα Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη της ΕΥΠ εξηγείται.

Η δικαιοσύνη παρεμπόδισε την έρευνα ανεξάρτητης αρχής για την παρακολούθηση δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή. Δεν βάλατε μυαλό. Κάνετε αθλιότητας που διακινούνται από τα χαλκεία του Μαξίμου». 

Ενώ για το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Κάποιοι έχουν συνδρομική σχέση με αποστασίες. Ελπίζω, κ. Μητσοτάκη, να βρείτε καλύτερα επιχειρήματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Μας κατηγορείτε ότι συμπλέουμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια. Μοιάζετε.

Θα την αποδεχθείτε την ψήφο εμπιστοσύνης που θα σας δώσει ο κύριος Πάτσης απόψε το βράδυ»;