Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζουν πολύ σοβαρά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το πρωί στους διαδρόμους της Βουλής και στην Ολομέλεια φημολογείται πως ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να εκμεταλλευτεί το «momentum», όπως συνηθίζει να λέει, καθώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να προκαλέσει εκλογές

Άλλωστε, για το θέμα ρωτήθηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Φθιώτιδα, όπου δήλωσε πως «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον Προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές», με τον Αλέξη Τσίπρα να προσθέτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπορεί να διασφαλίσει πλέον ένα προστατευτικό περιβάλλον».

Ερωτηθείς εάν θα κάνει πρόταση μομφής, είπε πως δεν το αποκλείει, αν και με αυτόν τον τρόπο δεν θα διαλευκάνει την υπόθεση, διότι μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη είναι αρμόδια γι’ αυτό.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να το «βάλει στα πόδια», όπως έκανε πρόσφατα στη Βουλή, γιατί «δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και το γεγονός ότι οι υπουργοί δεν αντιδρούν στο θέμα των υποκλοπών, θέτοντας το ερώτημα εάν το κάνουν για να μη χάσουν τη θέση τους ή γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις.

Στο υποθετικό σενάριο που κατατεθεί η πρόταση μομφής, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάζει επί αυτής, για να συνεχιστεί η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού την Τρίτη με την ψήφισή του.