«Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 και την εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο.

Για τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «η ΝΔ χρησιμοποίησε την Εύα Καϊλή ως Δούρειο Ίππο», σχολίασε ότι μόνο θυμηδία προκαλεί και πως είναι ατυχής. Επιπλέον, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως για την πολύκροτη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται εσχάτως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έχει ζητηθεί συνδρομή από τις βελγικές Αρχές.

«Δέσμευση περιουσίας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πως στην Ελλάδα ζητήθηκε η δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται στο Βέλγιο. Παράλληλα, αποκάλυψε στον Παναγιώτη Τζένο πως ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε από τις βελγικές Αρχές στοιχεία προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα εντός της Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά την έκδοση της κ. Καϊλή στην Ελλάδα, απάντησε ότι «θα το δούμε εάν προκύψουν στοιχεία».

«Κινήθηκε άμεσα»

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Τσιάρας είπε στον Παναγιώτη Τζένο πως η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, έχει  κινηθεί άμεσα και έχει δημιουργήσει σειρά ενεργειών ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ερωτηθείς εάν η ΕΥΠ μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο, σημείωσε πως έχει τις δικές της διαδικασίες και θα λειτουργήσει με βάση τον νόμο, όπως λειτουργούν οι δικαστικές Αρχές.