Σφοδρή επίθεση εναντίων των βουλευτών της ΝΔ για τη στάση που κρατούν στο θέμα των υποκλοπών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μπαίνουμε σε συζήτηση Προϋπολογισμού στη Βουλή, ο οποίος θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αντικειμενικά είναι μια διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε ελπίδες ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα δείξει δημοκρατικά αντανακλαστικά, για δύο λόγους. Γιατί, όπως φαίνεται από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, οι μισοί είναι εκβιαζόμενοι, ενώ οι άλλοι μισοί συμμετέχουν στο φαγοπότι που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος ακόμα στις αποκαλύψεις που υπάρχουν για το θέμα των υποκλοπών, ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητά μετέτρεψε την ΕΥΠ σε παρακρατικό προσωπικό του μαγαζί» και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει μία εικόνα με την οποία θα ταυτιστεί στο μέλλον ο κ. Μητσοτάκης, είναι η εικόνα της φυγής από τη Βουλή. Η εικόνα του ανθρώπου που όταν ρωτήθηκε για το αν η ΕΥΠ -και όχι κάποιο παρακρατικό κέντρο- παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επέλεξε να φύγει από την αίθουσα», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την κυβερνητική απάντηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα για τις υποκλοπές έλεγαν: «Δεν ξέρουμε τι είναι πιο επικίνδυνο για τη χώρα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντόνιζε αυτή τη διαδικασία ή το ότι θέλει να μας πείσει πως δεν γνώριζε, όταν αυτό γινόταν μέσα στην ΕΥΠ, με επικεφαλής ανθρώπους που αυτός προσωπικά είχε επιλέξει. Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αθώος γι' αυτή την υπόθεση. Δουλειά της επόμενης κυβέρνησης είναι να κάνει τα πάντα για να διερευνηθούν μέχρι τέλους όλες οι ευθύνες -και οι ποινικές- που φαίνονται να υπάρχουν».

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Μητσοτάκης θα είχε φύγει, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη», ανέφερε, τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος.