Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες το βράδυ στο Γκολφ της Γλυφάδας όπου 4.000 και πλέον φίλοι του Νίκου Δένδια ανταποκρίθηκαν στο πρώτο ανοιχτό κάλεσμα του βουλευτή της ΝΔ και υπουργού Εξωτερικών ενόψει των εκλογών.

Επί 3 ώρες ο προσηνής πολιτικός αντάλλασσε ευχές και κουβέντες με τον κόσμο, κατεξοχήν Νεοδημοκράτες, δίνοντάς του δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. «Υπουργός σημαίνει υπάλληλος και υπηρέτης. Κι είμαι βαθιά υπόχρεος απέναντι σας για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση… Εσείς θα αποφασίσετε για το αν θα μου δώσετε τον 4ο σταυρό σας» είπε αποσπώντας αυθόρμητο και ζωηρό χειροκρότημα.

d9
Στον σύντομο πηγαίο λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων, με εύθυμη διάθεση και χιούμορ: «Ήμουν στις Βρυξέλλες το πρωί και επέστρεψα μόλις για να έλθω εδώ και να ξαναφύγω αύριο (σ.σ σήμερα). Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έκανε την τιμή αναθέτοντας μου το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών… νόμιζα πως θα ήταν αλλιώς. Αλλιώς μου τα είχαν πει, ότι θα πήγαινα σε δεξιώσεις κτλ. Δεν ήταν έτσι (γέλια). Επί 3,5 χρόνια βιώνουμε μια αμείωτη ένταση με την Τουρκία κι όμως τα έχουμε καταφέρει. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέτυχε, 1,5 – 2 μήνες μετά την Τουρκική εισβολή, να μιλά με τον Ετσεβίτ. Ομοίως, το 1987 τα πράγματα είχαν αποκατασταθεί γρήγορα. Ποτέ η Τουρκία δεν ήταν τόσο επιθετική όσο τώρα» ανέφερε και συνέχισε για τα εξοπλιστικά: «Κάποτε η Ελλάδα με τον Καραμανλή είχε πετύχει το 7 προς 10 στους εξοπλισμούς με την Τουρκία. Δηλαδή 10 αγορές για τη γείτονα 7 για μας. Σήμερα, λόγω των σχέσεων μας με τη Δύση που βρίσκονται σε ιστορικό σημείο, η ζυγαριά έχει εξ΄ ολοκλήρου γείρει υπέρ της Ελλάδος στο 10-0…».

Ευχαριστώ τις φίλες και τους φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους

Από τη χθεσινή μου εκδήλωση στη Γλυφάδα. Ευχαριστώ τις φίλες και τους φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους.

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Δένδιας στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022

Ομιλία Ν. Δένδια σε εκδήλωση στη Γλυφάδα

Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να απευθυνθώ στους πολίτες της Β3 εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών (Νότιος Τομέας), τους οποίους δεν έχω συχνά την ευκαιρία να συναντήσω, λόγω της άσκησης των καθηκόντων μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Και είχα την ευκαιρία επίσης να τους μιλήσω για τις επιτυχίες της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και την προσήλωσή της στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε αυτά τα 3,5 χρόνια όχι μόνο να μεγαλώσει την Ελλάδα, αλλά και να διατηρήσει ένα περιβάλλον ομοψυχίας στα εθνικά μας θέματα. Αυτό είναι μία τεράστια εθνική παρακαταθήκη. (από την ομιλία μου σε εκδήλωση στη Γλυφάδα)

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Δένδιας στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022

Όσον δε για τα ρεκόρ του: «Έχω πετάξει πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Επισκέφθηκα 71 κράτη και συναντήθηκα με δεκάδες υπουργούς… Α, να μην ξεχάσω ότι έκανα και 557 τεστ covid» σημείωσε γελώντας όπως και το πολυπληθές κοινό του.
d1
d2
d3
d4
d5
d6
d7
d8