«Η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων», τονίζει ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τη στάση της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα, ο κ. Μαμέρ επισημαίνει ότι αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, «οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές». Σχετικά με το ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ερίκ Μαμέρ υπογραμμίζει ότι «η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο».

Νωρίτερα, «ψευδείς, ανυπόστατους και παραπλανητικούς» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς για δήθεν ''διερεύνηση'' του Μαργαρίτη Σχοινάο σύμβουλος Επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης.


Προηγήθηκε ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Ρεπούμπλικα», την επομένη της σύλληψης της Εύας Καϊλή, επιχείρησε να βάλει «στο κάδρο» του «Qatargate» τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, με μοναδικό «στοιχείο» κάποιες δηλώσεις του εκεί, με την ευκαιρία του ταξιδιού του για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Σχοινά τονίζουν επίσης ότι ο Έλληνας επίτροπος βρέθηκε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ της θέσεώς του -μιας και είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για τα σπορ- και υπογραμμίζουν ότι ταξίδεψε εκεί μαζί με με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ. Σημειώνουν δε ότι δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί η ενωμένη Ευρώπη στην πρεμιέρα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Σήμερα το «Politico» έγραψε ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μπει στο μικροσκόπιο με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Κατάρ.