Ανακοίνωση διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου εξέδωσε η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την εμπλοκή της ευρωβουλευτή στο σκάνδαλο «Qatar Gate», την έρευνα στο σπίτι και τη σύλληψή της.

Όπως τονίζει, διάβασε από τα Μέσα Ενημέρωσης τις κατηγορίες που αποδίδονται στην αδελφή της, ενώ προσθέτει ότι «γνωρίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της αδελφής μου, αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατηγορίες και οι προθέσεις που τις αποδίδονται».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μανταλένας Καϊλή

Κατανοώντας και σεβόμενη το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να πληροφορηθεί τα όσα συμβαίνουν με την αδελφή μου, δημοσιοποιώ όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής.

Ζούμε ως οικογένεια μια πρωτόγνωρη και οδυνηρή κατάσταση διαβάζοντας από τα Μέσα Ενημέρωσης τις κατηγορίες που αποδίδονται στην αδελφή μου. Επί των κατηγοριών αυτών δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ακόμα από τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση στις Βρυξέλλες.

Γνωρίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της αδελφής μου, αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατηγορίες και οι προθέσεις που τις αποδίδονται. Οποιαδήποτε νεότερη πληροφόρηση υπάρξει για την αδελφή μου, άμεσα θα ενημερώσω, σεβόμενη τη διαχρονική εμπιστοσύνη, την υποστήριξη των συμπολιτών μας στο πρόσωπό της και αντιλαμβανόμενη πόσο δυσαρεστημένοι θα νιώθουν τώρα. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφασή της.

«Δεν έχω επικοινωνία ούτε με την Εύα ούτε με τον πατέρα μου»

Νωρίτερα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα. Όπως ανέφερε, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει ακόμα ούτε με την ίδια ούτε με τον πατέρα τους, ενώ δεν έχει λάβει κάποια κλήση να καταθέσει. Η πρώην -πλέον- αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, στο μεταξύ, παραμένει προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Σεν Ζιλ, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο του «Qatar Gate».

«Δεν έχω κάτι νεότερο για την αδερφή μου. Δεν έχω πολλά να πω. Περιμένω από τους δικηγόρους. Είναι, βλέπετε, και η διαφορά της ώρας. Είναι μία ώρα πίσω εκεί. Περιμένω να με ενημερώσουν.

Μου είπαν οι δικηγόροι ότι μιλάνε με τους δικαστές και είναι σε  εξέλιξη η διαδικασία για την αδερφή μου», είπε η κ. Καϊλή.

«Ο πατέρας μας είχε κάποιο θέμα με την υγεία του. Πέρασε κίνδυνο»

Εκτός από την Εύα Καϊλή, συνελήφθη και ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς και ο πατέρας της, Αλέξανδρος, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος.

«Περιμένουμε να δούμε και για τον πατέρα μας, αν θα επιστρέψει, πότε θα μπορέσει να επιστρέψει, αλλά είναι καλά. Είχε κάποιο θέμα με την υγεία, είναι αλήθεια. Έχουμε πάρει μεγάλο ρίσκο. Πέρασε κίνδυνο. Δεν ξέρω πώς είναι. Δεν ξέρω τι του προσέφεραν εκεί, γιατί δεν μπορώ να του μιλήσω ακόμη. Δεν έχω πρόσβαση επικοινωνίας ούτε με την αδερφή μου ούτε με τον πατέρα μου ακόμη. Δεν έχουν τα κινητά τους. Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει είναι στο Βέλγιο και δεν είναι Έλληνες», ανέφερε σχετικά η Μανταλένα Καϊλή.