Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση «Qatar Gate», στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή, η οποία έχει προφυλακιστεί.

Μάλιστα, το σπίτι της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό διαρκή παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές και όταν πήραν το ράσινο φως για να προχωρήσουν στη σύλληψη του Ιταλού, στήθηκε η ειδική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα «Le Soir», άνδρες των ειδικών μονάδων της βελγικής αστυνομίας περίμεναν υπομονετικά, αλλά και διακριτικά κρυμμένοι από τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύζυγο της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να εξέλθει του σπιτιού στην οδό Wiertz, στην καρδιά της συνοικίας των ομογενών των Βρυξελλών, καθώς η κοινοβουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή δεν επέτρεπε στην αστυνομία να εισέλθει στον χώρο.

Μόλις ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Μάλιστα, φαίνεται πως η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν.

Σημειώνεται πως η σύλληψή του ήταν η αρχή από μια σειρά συνολικά 16 ερευνών σε διάφορες περιοχές των Βρυξελλών, ενώ οι έρευνες για την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της πραγματοποιούνται και στην Αθήνα, καθώς δεσμευμένα είναι πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και των στενών της συγγενών, των γονιών της, της αδελφής της και του συντρόφου της, ύστερα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της «Le Soir», η μυστικότητα των επιχειρήσεων των βελγικών Αρχών ήταν σε ύψιστο επίπεδο, με τον φάκελο να φέρει την ένδειξη «εμπάργκο» και τα ευρήματα να μην καταχωρίζονται στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.