Την παραίτηση του πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του για την παρακολούθηση του υπουργείου Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ζήτησε σε συνέντευξη του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι γίνεται στην ΕΥΠ, παρότι την πήρε στο δικό του γραφείο, εάν δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι κάνει ο ανιψιός του και είχε στηθεί αυτό το σύμπλεγμα παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που είναι επικίνδυνα ανεπαρκής».

«Είναι αδιανόητο να μην έχει ενημερωθεί εδώ και έναν χρόνο ο πρωθυπουργός για κορυφαία πρόσωπα. Αυτό αποτελεί εκτροπή άλλου είδους, εδώ έχουμε πραξικόπημα μέσα στο Μαξίμου και δεν το πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά.,

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, ακόμα, ότι «όταν υπήρξε το πρώτο σοκ με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να βγει να πει ότι υπάρχει μια σοβαρή υπόθεση, δεν τη γνώριζα. όχι να ψεύδεται και να συγκαλύπτει. Είχε τη δυνατότητα και το τελευταίο διάστημα στη Βουλή», επισήμανε.

Υποστήριξε, δε, ότι «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Δικαιοσύνη», έκανε λόγο για «δημοκρατική εκτροπή» και υπογράμμισε ότι «πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη». «Η κ. Βλάχου να μας πει γιατί υπέγραψε 6 φορές την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη», ανέφερε.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβαρύνει περισσότερο τη θέση του από τον Αύγουστο και μετά. Όλη του η πορεία είναι γεμάτη ψεμάτων και επίκλησης του απορρήτου».

«Όταν αναδείχθηκε το θέμα, δεν έπρεπε να μας εξηγήσουν γιατί; Είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με αυτή την υπόθεση ανοιχτή; Άρα, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν είναι καθόλου βλαξ ο κ. Μητσοτάκης, είναι ικανότατος. Είναι συνένοχος και για αυτό κρύβεται όλους αυτούς τους μήνες. Αν δεν παραιτηθεί και δεν αναλάβει τις ευθύνες, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε, ακόμα, ότι «είναι λυπηρό και για το πολιτικό σύστημα και για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλο αυτό που βλέπουμε είναι θλιβερό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ για τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε: «Ο κ. Οικονόμου μάς έχει κουράσει και μας έχει ζαλίσει, αλλάζοντας κάθε τρεις και λίγο το αφήγημα».

«Και οι 156 βουλευτές της Ν.Δ. που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ είναι πλέον συνένοχοι» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΕΥΠ διέπεται από ένα πλαίσιο που παρέχει εγγυήσεις. Υπάρχει εισαγγελέας που υπογράφει. Να βγουν και να μας πουν εάν είναι ύποπτος για κάτι ο κ. Χατζηδάκης», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί ο ίδιος να πει με σιγουριά πως, όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν έχει παρακολουθηθεί κανείς, απάντησε: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, όλα είναι ανοιχτά και όλα στο φως και είχα σε μόνιμη βάση την ΕΥΠ να ενημερώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».