Στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος σχολίασε τη διαγραφή της Εύας Καϊλή, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Μιλώντας για την υπόθεση της ευρωβουλευτή, ο Π. Δουδωνής στάθηκε στη διαφοροποίηση των θέσεών της από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η οποία, ωστόσο, «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς είχε τεράστια απόσταση από εμάς ήδη από το καλοκαίρι και την προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος των υποκλοπών. Η διαγραφή της δεν συνιστά νομική κρίση, αλλά μία πολιτική πράξη που δείχνει το ήθος της παράταξης. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών. Αρκεί να δει κανείς ότι η χρονική διαφορά της ανακοίνωσης της εισαγγελικής αρχής και της διαγραφής ήταν κάποια δευτερόλεπτα».

Άφησε, παράλληλα, αιχμές για την Κυβέρνηση, λέγοντας ότι «πρέπει να προσέχει σε ποιους προστρέχει ως συμμάχους σε θέματα πολύ σοβαρά, όπως αυτό των παρακολουθήσεων. Στη ΝΔ έλκονται καιρό τώρα από αυτήν την κατάσταση και ήταν πολλά τα θετικά λόγια από στελέχη της την κ. Καϊλή».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ερωτήθηκε και για τις απειλές των Τούρκων για εισβολή στα ελληνικά νησιά, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνες, όχι μόνο για τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για όλη την περιοχή. Εμείς πρέπει να αναδεικνύουμε σε όλα τα φόρα ότι οι δικές μας θέσεις στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο».

«Εμείς ασκούμε αντιπολίτευση στην εξωτερική πολιτική, όπου αυτό είναι εθνικά επωφελές. Το κριτήριο είναι η πατρίδα μας και αυτή αποτελεί την πυξίδα του λόγου μας στα εθνικά θέματα», κατέληξε ο κ. Δουδωνής.