Για τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή και για το περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Αφού ευχήθηκε στον τραυματισμένο ανήλικο να πάνε όλα καλά στη μάχη που δίνει για την υγεία του, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα υπογράμμισε: «Και λόγω του επαγγέλματός μου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε τους εισαγγελείς. Δεν γίνεται να αθωώνουμε ούτε να καταδικάζουμε ανθρώπους που κατηγορούνται για μια πράξη».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη πολιτική διάσταση που αποδίδεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε πως: «Η εργαλειοποίηση είναι συνοπτικά όλη η ιστορία της ελληνικής Αριστεράς. Η προσπάθεια να εργαλειοποιήσουν υποθέσεις που σχετίζονται με αστυνομικούς, αλλά και οτιδήποτε άλλο».

Επιπλέον, τόνισε ότι: «Δυστυχώς, από αυτό χαρακτηρίζονται τόσα χρόνια, από το να προσπαθούν τραγικά συμβάντα και μεμονωμένα γεγονότα να τα πολιτικοποιήσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Η προχθεσινή δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μνημείο πολιτικής ανευθυνότητας».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, ανέφερε επίσης πως: «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται. Να εφαρμόζεται σωστά, όχι με υπέρμετρα και η κάθε παράνομη πράξη να αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο από την Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορεί όμως και να διακινδυνεύονται περιουσίες συμπολιτών μας ή να επιτίθεται κάποιος στην Αστυνομία εν συνόλω, η οποία υπηρετεί με αυταπάρνηση».

Κατόπιν των επισημάνσεων των δημοσιογράφων περί ύπαρξης τραυματισμένων αστυνομικών και πολιτών, καθώς και κατεστραμμένης δημόσιας περιουσίας, ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ απάντησε ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και θεωρώ ότι αν αναλογιστεί κανείς τα όσα έχουν συμβεί Μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα, εφαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στις ευθύνες ορισμένων πολιτικών δυνάμεων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αναφέροντας τα εξής: «Κάποιοι επενδύουν στην προβοκάτσια, περιμένουν ένα ατύχημα για να χτίσουν το πολιτικό τους αφήγημα. Δυστυχώς δεν είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην ίδια «σελίδα» όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου. Να μην ξεχνάμε ότι ζήσαμε τις μεγαλύτερες κρίσεις και στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους για έναν αμετανόητο δολοφόνο, επενδύοντας στο χάος».