Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε πως ξεκινά και η διαδικασία κρίσεων, αλλά και αιτήσεων για τη θέση του διευθυντή σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η μακρά διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά και θα γίνουν κρίσεις και συνεντεύξεις σε περίπου 14.000 σχολεία σε όλη τη χώρα.

«Ξεκίνησε η διαδικασία για αλλαγή όλων των διευθυντών της χώρας στα σχολεία. Αποφασίσαμε να προκηρύξουμε τις θέσεις για όλους τους διευθυντές, όλων των σχολείων της χώρας. Μιλάμε για σχεδόν 14.000 σχολεία. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και να ξεκαθαρίσω πώς θα γίνουν κρίσεις. Προφανώς, κάποιος, αν κριθεί ότι κάνει να μείνει στη θέση του και αιτηθεί γι’ αυτήν, θα μείνει. Θα κρατήσει ένα διάστημα στην τρέχουσα σχολική χρονιά (η διαδικασία). Θα γίνονται υποβολές φακέλων, συνεντεύξεις… Από αυτή τη διαδικασία θα επιλεγούν τα 14.000 άτομα», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, σημείωσε πως επίσης θα ανοίξουν 400 θέσεις.

«Σε 3,5 χρόνια έχουν δοθεί 1.900 θέσεις καθηγητών στα πανεπιστήμια. Για καθέναν που φεύγει έχουμε πάνω από έναν που έρχεται. Και ακολουθούν άλλες 400 προσλήψεις καθηγητών στα πανεπιστήμια που θα κάνουν τις διαδικασίες για να προκηρυχθούν οι νέες θέσεις. Σε δύο χρόνια έχουν διοριστεί σε όλα τα σχολεία σχεδόν 25.000 εκπαιδευτικοί», είπε η Νίκη Κεραμέως.