«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το µαλλί του, µήτε τη γνώµη άλλαξε, µήτε την κεφαλή του». Ο Κώστας Λαλιώτης, στα 71 του χρόνια πια, µπορεί να µην είναι ο «γκουρού» των ιλουστρασιόν περιοδικών της δεκαετίας του ’90, που τέθηκαν στην υπηρεσία του «εκσυγχρονισµού» και του «ξεβλαχέµατος» της Ελλάδος, µήτε το «θείο βρέφος» της «Αλλαγής», στην κούνια του οποίου «απέδιδε σέβη» όλο το ιστορικό ιερατείο που πλαισίωνε τον Ανδρέα Παπανδρέου, µαζί και ο ιδρυτής του κόµµατος, που τον είχε σαν «παιδί του».

56
Πλέον ανήκει στην κατηγορία των «γερόλυκων» της πολιτικής, αλλά ένα πράγµα παραµένει αµετάβλητο εντός του. «Το πολιτικό µίσος» που τρέφει διαχρονικά για την οικογένεια Μητσοτάκη, εµφανιζόµενος όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις ή η πολιτική συγκυρία «αµετανόητος διώκτης» των µελών της. Κατά το παρελθόν, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Στην παρούσα φάση ετοιµάζεται να «δείξει τα δόντια» του στον σηµερινό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συµµετέχοντας σε λίγες ηµέρες ως οµιλητής στην παρουσίαση ενός βιβλίου, το οποίο δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι αποσκοπεί στην «αποδόµηση» του αρχηγού της Νέας ∆ηµοκρατίας και προέδρου της σηµερινής κυβέρνησης.

Η συμβολή

Συγκεκριµένα, στις 8 ∆εκεµβρίου και ώρα 7 µ.µ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του δηµοσιογράφου ∆ηµήτρη Ψαρρά µε τίτλο: «Μια καριέρα, η πολιτική διαδροµή του Κυριάκου Μητσοτάκη». Αν και το συγκεκριµένο συγγραφικό πόνηµα έχει κυκλοφορήσει από τις αρχές του περασµένου καλοκαιριού, η παρουσίασή του από τον Κώστα Λαλιώτη θα συµβάλει στο να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό ή σε όσους δεν το είχαν πάρει µέχρι τώρα χαµπάρι. Για την απόφαση του Κ. Λαλιώτη να µιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση και «εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη», µαζί µε τους Νίκο Βούτση και Γιώργο Κύρτσο, δεν χορηγήθηκε «άδεια» από τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία, αν κρίνουµε από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη, διαφωνεί µε την κίνησή του αυτή. «Απίστευτα πράγµατα. Με τι ασχολείται ο άνθρωπος», ήταν το σχόλιο στενού συνεργάτη του Ν. Ανδρουλάκη µόλις πληροφορήθηκε τη συµµετοχή του Κ. Λαλιώτη ως κεντρικού οµιλητή στην εκδήλωση της 8ης ∆εκεµβρίου.

Προφανώς, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αντιλαµβάνονται µόνο την «εξ αντανακλάσεως» αβάντα που θα προσφέρει ο Κ. Λαλιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ µέσα από το επικοινωνιακό συναπάντηµά του µε τον Ν. Βούτση, αλλά και τους πολιτικούς συνειρµούς αναφορικά µε την ανάγκη που προτάσσει ο Αλέξης Τσίπρας για συνεννόηση των δύο κοµµάτων στη βάση ενός «αντι- µητσοτακικού» µετώπου. Με τη διαφορά όµως ότι αυτό το «πακέτο προσφοράς» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει να το αγοράσει.

Το πολιτικό µίσος που τρέφει διαχρονικά για την οικογένεια Μητσοτάκη και η διαφωνία στο περιβάλλον Ανδρουλάκη γι' αυτή του την κίνηση


Για την ιστορία, πάντως, το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν την πλήρωσε ακριβά την εµµονή του Κ. Λαλιώτη εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη και οι «σκληρές ροκιές» του πάλαι ποτέ «θείου βρέφους» αποδείχτηκαν ζηµιογόνες ακόµα και για τα ταµεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Hταν το 2009 όταν η µακρά πολιτική και δικαστική διαµάχη ανάµεσα στον αείµνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Λαλιώτη, µε αφορµή τις καταγγελίες του τελευταίου για ροή µαύρου χρήµατος στα ταµεία της Ν.∆., έφτανε στο τέλος της µε τον χειρότερο τρόπο για τον πρώην γραµµατέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Για την υπόθεση αυτή το δικαστήριο είχε επιδικάσει 100.000 ευρώ υπέρ του Κ. Μητσοτάκη, ποσό που αναγκάστηκε να το καταβάλει το ΠΑΣΟΚ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Κ. Λαλιώτης δήλωνε ότι θα έχανε το σπίτι του στα ∆ολιανά Αρκαδίας.