Αισθητή κάνει τη διαφοροποίησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τη συνολική στάση του κόμματος έναντι του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ, την ιατρική εκπαίδευση και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν υπογράφει το έγγραφο αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝ.ΑΛ. προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στα άρθρα 7 και 10 του εν λόγω νομοσχεδίου, καθώς και επί της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ ο ίδιος, σε μία προσπάθειά του προφανώς να μην προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, θα ψηφίσει όπως ακριβώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, δηλαδή και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την πολύ διαφορετική, σε σχέση με εκείνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., άποψή του για το άρθρο 10 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα μερίδας των γιατρών του ΕΣΥ να εκτελούν παράλληλα και για μία ημέρα την εβδομάδα ιδιωτικό έργο, υπό πολύ αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.