Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, τονίζοντας ότι όταν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, θα το καταργήσει.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Μισείτε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και αγαπάτε παράφορα κάθε λογής κερδοσκόπους. Τους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής, εν προκειμένω. Για αυτό έρχεστε να τους ανοίξετε τις πόρτες των νοσοκομείων».

«Κι αν με όσα κάνετε με τις υποκλοπές και τις πρακτικές παρακράτους αμφισβητείτε έμπρακτα τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Με όσα κάνετε στην Παιδεία αμφισβητείτε έμπρακτα το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Με όσα κάνετε στην ενέργεια και την ακρίβεια αμφισβητείτε έμπρακτα το δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην αξιοπρεπή διαβίωση. Όσα κάνετε με τη δημόσια Υγεία είναι ακόμα χειρότερα. Γιατί αμφισβητείτε έμπρακτα το πιο στοιχειώδες δικαίωμα του ανθρώπου», είπε και σημείωσε: «Το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να παρέχει το κράτος σε κάθε άνθρωπο, οποιασδήποτε κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης, όλα τα μέσα για πρόληψη και θεραπεία. Όλα τα μέσα για να μείνει στη ζωή».

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε, μια σειρά από παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η νέα προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον τομέα της Υγείας. «Με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα τα κάνουμε σύντομα πράξη. Το νομοσχεδιο σας να το χαίρεστε, σύντομα όμως θα είναι και αυτό στο ντουλάπι της ιστορίας. Γιατί αυτός ο τόπος πλέον διψά για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», είπε χαρακτηριστικά.