«Δεν δέχθηκα καμία παρέμβαση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», κατέθεσε τη δεύτερη ημέρα της εξέτασης της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Παράλληλα, η κυρία Δημητρίου υποστήριξε ότι ούτε από την Ελένη Ράικου ούτε από τον Παναγιώτη Αθανασίου, οι οποίοι βρίσκονταν τότε στις θέσεις της Εισαγγελέως Διαφθοράς και του Οικονομικού Εισαγγελέα αντίστοιχα, της είχαν αναφέρει οποιαδήποτε πίεση ή παρέμβαση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε τις σχέσεις του εισαγγελέα Αθανασίου με τον κ. Παπαγγελόπουλο;
Μάρτυρας: Όλα έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Από εκεί γνωρίζω.
Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι εννοούσε η κ. Ραικου όταν έλεγε ότι δεν είχε θεσμική προστασία να σας καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο;
Μάρτυρας: Είχε από μένα την αμέριστη συμπαράσταση, ήξερε ότι ήθελα να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θεώρησα ότι μπορεί να εννοούσε εμένα. Εξεπλάγην

Συνήγορος υπεράσπισης: Εμπόδια στην έρευνα που διεξήγαγε η κ. Τουλουπάκη υπήρχαν;
Μάρτυρας: Πάρα πολλά, είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της, χρειάζονταν να αφήνεις τη δουλειά σου δηλαδή και να ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πόσες εξηγήσεις έχει δώσει. Εγώ απορούσα με την αντοχή τους.

Η κυρία Δημητρίου μάλιστα είπε πως η περιβόητη επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου, κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο γραφείο της, πριν τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis, δεν είχε σχέση με την υπόθεση και είχε προγραμματιστεί ημέρες πριν. «Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κ. Τουλουπάκη» κατέθεσε η κυρία Δημητρίου.