Είναι να… σκίζουν τα πτυχία τους όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι προσωπικοί γιατροί της νέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Για «ομολογία αποτυχίας στο εγχείρημα του προσωπικού γιατρού» κάνουν λόγο ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι, φευ, τα εξής στοιχεία, τα οποία έδωσε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο MEGA:

«Αυτή την στιγμή είμαστε στα 4,7 εκατομμύρια πολίτες που έχουν βρει γιατρούς και στους 3.400 γιατρούς. Ήδη, μπήκαν από ειδικότητες, αλλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι συμβάσεις τους. Είμαστε σε συνεννοήσεις με Συλλόγους για να μπουν παραπάνω. Έχουν ήδη γίνει 1.000.000 δωρεάν ραντεβού μέσα στον Νοέμβριο».

Μήπως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σοβαρευτούν, να δουν τα πραγματικά στοιχεία και να συζητήσουν λιγάκι το θέμα με τον σύμβουλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τα θέματα της Πολιτικής Υγείας, τον Σταμάτη Βαρδαρό, ο οποίος έχει να τους προτείνει πιο ψύχραιμες και ρεαλιστικές εξηγήσεις για την πορεία του νεοσύστατου θεσμού του προσωπικού γιατρού;