«Στόχος μας παραμένει η επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα», δήλωσε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής της Ν.Δ. και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο ίδιος επικαλέστηκε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Σημείωσε, επίσης, πως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν επηρεάζονται από τις εκλογές στην Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ερωτηθείς αν τέθηκε το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα στη συζήτηση με τον βασιλιά Κάρολο με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο: Στη συνάντηση ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα τα οποία δεν θα μάθει ποτέ κανείς μας, άλλωστε κανείς δεν έχει μάθει ποτέ τι έχει συζητήσει η βασίλισσα Ελισάβετ στο παρελθόν με οποιονδήποτε ξένο ηγέτη, υπάρχει ένα πολύ τυπικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις . Κανείς μας δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει τι έχει ειπωθεί, εκείνο όμως που είναι σαφές είναι ότι για την ελληνική κυβέρνηση είναι πολυ σημαντική η προσπάθεια για την επανένωση των μαρμάρων δεν είναι μια υπόθεση η οποία λύνεται όμως αύριο-μεθαυρίο ή σε λίγες εβδομάδες, είναι ένας αγώνας μακρύς. Θα έλεγα ότι είμαστε συγκρατημένοι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει το κλίμα το οποίο επικρατεί. Στόχος μας παραμένει η επανένωση των μαρμάρων. Αντιλαμβάνεστε ότι οι εναλλαγές κυβερνήσεων στο Λονδίνο δημιουργούν καθυστερήσεις κάθε φόρα στην επίλυση των θεμάτων. Άρα λοιπον ας είμαστε ψύχραιμοι και υπεύθυνοι, παραμένει στην ατζέντα μας αλλά ακόμα έχει δρόμο.

Αναφορικά με την έκκληση του πρωθυπουργού στους ομογενείς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους: Δεν είναι πολλοί εγγεγραμμένοι για αυτό γίνεται μια εκστρατεία ενημέρωσης στους πολίτες του εξωτερικού, σημασία έχει ότι δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να εκφραστούν πολιτικά πρέπει όμως και εκείνοι να το πάρουν απόφαση ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα από το Λονδίνο προχθές το βράδυ και μπορώ να πω ότι ήταν μια πολύ ζεστή εκδήλωση, ήταν όλος ο ελληνικός κόσμος του Λονδίνου. Είχε μια ιδιαίτερη βαρύτητα η εκδήλωση και η οποία πήγε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στις δεύτερες κάλπες: Ο στόχος όπως είπε ο πρωθυπουργός, παραμένει και είναι εφικτός, η αυτοδυναμία. Είναι εφικτός στόχος για τη ΝΔ και αυτός παραμένει πρώτος μας στόχος. Η κυβέρνηση στη χώρα έχει κάνει πολύ δουλειά και παραμείναμε πάρα τις δυσκολίες συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Ερωτηθείς ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού για το χρόνο των εκλογών: Η απάντηση του Πρωθυπουργού είναι στο τέλος της τετραετίας όπως έχει δεσμευτεί δημόσια πολλά φορές. Από τις αρχές του ’23 και μετά όποτε γίνουν οι εκλογές θα είναι στην ώρα τους.

Ερωτηθείς αν επηρεάζονται οι ελληνικές εκλογές από τις τουρκικές εκλογές: Οι δικές μας εκλογές δεν επηρεάζονται από κανέναν τρίτο παράγοντα, δεν ετεροκαθορίζεται η ημερομηνία των εκλογών στη χώρα από τι συμβαίνει στις γειτονικές χώρες.

ΔΗΜ: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει ότι ένας λόγος που δεν ήθελε να πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο ήταν και από εθνικό καθήκον γιατί ήταν σε μια περίοδο που κλιμακώνονταν οι τουρκικές προκλήσεις

Είναι αλήθεια, δεν είμαστε όμως τώρα σε αυτό, στο πεδίο δεν έχουμε προκλήσεις έχουμε δυστυχώς ρητορικές προκλήσεις και ειδικά οι τελευταίες αναφορές του Ερντογάν για τη μειονότητα στη Θράκη είναι το λιγότερο φαιδρές.  Έχει σημασία ότι οι επενδυτές χθες κάνανε πάρα πολλές ερωτήσεις και δείξανε πάρα πολύ ενδιαφέρον και κυρίως γνώση για το πως αντιμετωπίζει η χώρα μας την ενεργειακή κρίση και δώσανε πολύ θετικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση έχει σταθεί σε αυτή τη δυσκολία. Έχουνε σημειώσει όλοι το ρεκόρ επενδύσεων που έχει πετύχει η χώρα. Αυτό το οποίο έχει πιστωθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα ισχυρό brand name για τη χώρα κυρίως σε επίπεδο οικονομικό, αυτό το ζούμε όταν ήμαστε έξω.

Αναφορικά με την ερώτηση που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός για τις υποκλοπές: Η απάντηση είναι η πραγματικότητα ότι ουδέποτε υπήρξε σχέση του ελληνικού δημοσίου με τα κακόβουλα λογισμικά τα οποία ταλαιπωρούνε δυστυχώς πάρα πολλές χώρες στην ΕΕ.

ΔΗΜ: Για τον κ. Ανδρουλάκη τι είπε;

Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης ότι στην ουσία υπάρχει μια πολιτική ωφελιμιστική διάθεση από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης να χτίσουνε αφήγημα γύρω από μια υπόθεση η οποία δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει Μητσοτάκης εσωτερικού και Μητσοτάκης εξωτερικού, ο Πρωθυπουργός ότι λεει μέσα λεει και έξω επομένως δεν θα ακούγατε κάτι διαφορετικό.

Για τις επενδύσεις: Έχουμε ρεκόρ επενδύσεων μετά από 20 χρόνια και από οτι φαίνεται το ’23 θα είναι μια χρονιά ακόμη καλύτερη, σκεφτείτε να μην είχαν ενσκήψει στη χώρα μας αυτές οι απροσδόκητες κρίσεις πόσο καλύτερες θα ήταν οι επιδόσεις μας.