Θέση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής, πήρε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αφού συμπεριλήφθηκε στον τομέα Πολιτικής Προστασίας

Από αρκετούς δεν λήφθηκε θετικά αυτή η απόφαση. Συγκεκριμένα, ένας από τους ακόλουθους του στο facebook έγραψε το Σάββατο (26/11): «Φίλε, Σάκη Αρναούτογλου, γιατί ανακατώνεσαι με τη πολιτική; Τα κόμματα και η πολιτική διχάζουν τους ανθρώπους...».

«Το ίδίο κάνει και η απραγία, Χρήστο μου! Δεν "ανακατώθηκα" γιατί δεν μου αρέσουν τα μπερδέματα, μου ζητήθηκε στα 53 μου να βοηθήσω σε κάτι συγκεκριμένο και σημαντικό και είπα ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό», ήταν η απάντηση του Σάκη Αρναούτογλου.



Ο ακόλουθος του Σάκη Αρναούτογλου στο facebook, στο τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ο Σάκης Αρναούτογλου να μην απογοητευτεί από την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Σημειώνεται ότι ο μετεωρολόγος στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και βρέθηκε στην πέμπτη θέση με 65.150 σταυρούς, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, που εξελέγησαν ευρωβουλευτές, και από τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καμίνη.