Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
mitsotakis3
Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα παιδιά της «Κιβωτού» είναι ασφαλή - «Δύσκολο όταν μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρκίνο», είπε για την αδερφή του Κατερίνα

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ένα είδος μουσικης που αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες

Mετά την περιοδεία του στην Καλλιθέα ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», στον ALPHA.

Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της συνέντευξης μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αδερφή του Κατερίνα Μητσοτάκη και εηήγησε γιατί έκανε την ανάρτηση το πρωί του Σαββάτου. 

5740699
 «Είναι δύσκολο όταν μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρκίνο», είπε αρχικά.

Kαι συμπλήρωσε: «Το έκανα για να αναδείξω την σημασία των εξετάσεων που μας επιτρπέπουν να τον διαγνώσουμε ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τον αντιμετωπίσουμε».«Αν είναι να βρείς κάτι καλύτερα να το βρεις νωρίς», σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει στο όνομα της Φώφης Γεννηματά, της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. 

Για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας

Για γυναικοκτονίες και panic Button, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις νέες υπηρεσίες σε ΑΤ για καταγγελίες κακοποίησης γυναικών, αλλά και για το την γραμμή SOS 1590, αλλά και για τη νέα εφαρμογή που έρχεται το panic button. Ο πρωθυπουργός την σημασία που δίνει για την εκπαίδευση των παιδιών ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά γυναικών και ότι αυτό «δεν είναι μαγκιά».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία κακοποιητική συμπεριφορά. Και αυτό δεν είναι μόνο για τη σωματική βία, αλλά και την λεκτική και την ψυχολογικ

Παράλληλα μίλησε για ένα είδος μουσικής που ουσιαστικά χρησιμοποιεί στους στίχους τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα. Ειδικότερα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ένα είδος μουσικης, την οποία δεν κατονόμασε αλλά «φωτογράφισε», η οποία, όπως είπε, «αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες». «Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η μουσική» είπε χαρακτηριστικά.
5740705

Για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Όσον αφορά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά που παραμένουν στη δομή «είναι ασφαλή». «Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά καθώς έγιναν σημαντικές δωρέες και στη συνέχεια στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές. Το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από αυτές τις δομές είτε με αναδοχή είτε με υιοθεσία».Πρέπει όμως να δούμε πως ένα ζευγάρι που θέλει ένα παιδί να υιοθετήσει ένα παιδί, να μπορεί να το κάνει εύκολα.

Σε ποιους τομείς πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά

5740710
«Εχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά στην υγεία. Το σύστημα δοκιμάστηκε με την πανδημία και μετά υπήρξε μία κούραση. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το τι σημαίνει καλή υγεία, άσκηση, πολιτικές κατά του καπνίσματος, την πρόληψη, τον προσωπικό γιατρό και μετά την πρωτοβάθμια Υγεία. Ενας 2ος τομέας είναι η Δικαιοσύνη. Εχουν γίνει βήματα, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις. Εκεί έχουμε σημαντικά βήματα να κάνουμε γιατί είναι το καταφύγιο των αδυνάτων. Ενα τρίτο ζήτημα είναι η περιβαλλοντική ατζέντα, η οποία είναι και μεταρρυθμιστική αντζένα».

Και πρόσθεσε: «Τέταρτο είναι τα θέματα τις ισότητας. Θα ήθελα να έχουμε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος. Για το υπουργικό συμβούλιο έχω εγώ την ευθύνη, αλλά στη Βουλή δεν εκλέγονται τόσες. Μήπως οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες; Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή..

Ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, είπε ότι «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια» αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές σε αυτά υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.


Στο τέλος μίας ημέρας πώς αποφορτίζεται ο πρωθυπουργός όταν δεν έχει πάει καλά η ημέρα, ρώτησε η Ναταλία Γερμανού.
5740718__1_
 

Ο κ.Μητσοτάκης είπε «για εμένα είναι σημαντική η άσκηση. Νομίζω μία χαλαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου. Να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό. Εχω δει επεισόδια του Σασμού, είναι ενδιαφέρουσα σειρά. Βλέπω ποδόσφαιρο, netflix, διαβάζω. Μουσική ακούω στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο».

Στα καθιερωμένα δώρα που κάνει η εκπομπή στους καλεσμένους της, ο πρωθυπουργός έλαβε, το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα 88 Ντολμαδάκια», ένα φλυτζάνι με το χάσταγκ # Kalytera καθώς και ένα δώρο για τον Πίνατ, τον σκύλο του Μαξίμου, ένα παιχνίδι-φωτογραφική μηχανή για να συνηθίσει τα φλας της δημοσιότητας.
5740709__1_
Έκλεισε δε επιστρέφοντας στο μήνυμα που είχε δώσει και στην αρχή της συνέντευξής του υπογραμμίζοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου και προτρέποντας τις γυναίκες να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη

Συνέντευξη στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha «Καλύτερα δε γίνεται» και στη Ναταλία Γερμανού

Live | Συνέντευξη στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha «Καλύτερα δε γίνεται» και στη Ναταλία Γερμανού.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022