Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
ntogiakos
Πολιτική

Αυστηρή απάντηση Ντογιάκου στον βουλευτή Τζαβάρα: Οι εισαγγελείς δεν κάθονται και δεν «κλώθουν»

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Ισίδωρος Ντογιάκος στον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τζαβάρα

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος απαντά στον κυβερνητικό βουλευτή Κωνσταντίνο Τζαβάρα σε αυστηρό ύφος πως «οι εισαγγελείς δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση».

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών πως «από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να "κλώθουν", πρέπει να βγουν στη δράση».

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχολίασε, απαντώντας, πως στο τέλος της έρευνας «θα απαξιωθούν αυτοί που έκαναν αυτές τις δηλώσεις»: «Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στοn ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, στις 24-11-2022, του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνου ΤΖΑΒΑΡΑ, μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι “Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση”, υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι Εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση.

Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν».