«Υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Κιβωτό του Κόσμου βαπτίζονταν παιδιά που είχαν ήδη βαπτιστεί», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Τόνισε ότι απαντήσεις σε όλα όσα έχουν ακουστεί θα δώσουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα όταν κληθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Ανέφερε ότι εξετάζεται εάν οι έλεγχοι στην οργάνωση ήταν πλημμελείς.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με τη δήλωσή του περί επαναβαπτίσεων παιδιών στην Κιβωτό του κόσμου: Εγώ ανέφερα ότι έχουμε ενδείξεις –καταγραφές ότι υπήρξανε βαφτίσεις σε παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα, δεν έκανα αναφορά ότι αυτό μπορεί να συνδυαστεί με παράνομες υιοθεσίες. Έχει κληθεί η «Κιβωτός του κόσμου» να απαντήσει με ποια νομική μορφή γινόταν αυτό ή ποιος είναι ο λόγος που αυτό γινόταν.

Αυτή τη στιγμή έχει οριστεί ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει αναλάβει τις τύχες της «Κιβωτού», αυτό θα διερευνήσει όλα αυτά τα οποία αυτή τη στιγμή ελέγχονται, από εκεί και πέρα ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβύτερα αν κληθούνε από τις αστυνομικές αρχές θα κριθούνε. Ο ρόλος μας δεν είναι να ξέρουμε αυτή τη στιγμή που βρισκονται αυτοί οι άνθρωποι.Φάνηκε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια υπήρξαν διάφορα θέματα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να ορίσει κυβερνητικό επίτροπο με το σκοπό να παραμείνει το ΔΣ και να υπάρχει ένας κυβερνητικός επίτροπος να το ελέγχει. Για να φτάσει η κυβέρνηση να αλλάξει όλο το ΔΣ κάνοντας εφαρμογή μιας διάταξης σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Έλεγχοι πάντα γινόντουσαν και πάντα θα γίνονται, αν με ρωτάτε αν οι έλεγχοι είναι πλημμελείς ή όχι αυτό εξετάζεται από εκεί και πέρα όμως οι έλεγχοι γίνονται με βάση τις περιφέρειες που έχουν στην αρμοδιότητά τους αυτούς τους φορείς μέσω των κοινωνικών συμβούλων αν όλα αυτά τα οποία έχουν την άδεια να κάνουν συνάδουν με την προστασία του παιδιού. Με βάση το νόμο μέχρι τον Ιούνιο έπρεπε να προσαρμοστούνε όλοι οι φορείς στα νέα πρωτόκολλα. Υπάρχει ένας νόμος που έχει συγκεκριμένες διατάξεις όσον αφορά τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν αυτοί οι φορείς παιδικής προστασίας. ...Ό,τι είναι να γίνει και χρειάζεται βελτίωση προφανώς θα γίνει. Φαίνεται ότι γενικότερα όλο το πλαίσιο χρειάζεται τελείως μια διαφορετική αναμόρφωση.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει το κράτος να κάνει έλεγχους σε όλες τις δομές ιδιωτικές και δημόσιες: Ο έλεγχος γίνεται και πλέον θα γίνεται πιο εντατικός και σε τελείως διαφορετική μορφή με βάση τα πρωτόκολλα και όποιος δεν θα εφαρμόζει το νόμο όσον αφορά την προστασία των παιδιών θα έχει τις συνέπειες του νόμου.

Αναφορικά με την παλιότερη διαμάχη μεταξύ της κας Μιχαηλίδου και του Χαμόγελου του παιδιού: Υπήρχε μια αντίδραση τότε σε μια συγκεκριμενη διάταξη από εκεί και πέρα η Βουλή αποφασίζει, τα υπόλοιπα κόμματα δεν στήριξαν αυτή τη διάταξη, με βάση αυτή τη διάταξη αυτή τη στιγμή άλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο.: Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες αυτό σημαίνει ότι έχει φτιαχτεί ένα πλαίσιο ώστε ο πολίτης να εμπιστεύεται το κράτος και να μπορεί να καταγγείλει. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι οπουδήποτε χρειάζεται να παρεμβαίνει, παρεμβαίνει οπουδήποτε χρειάζεται να αλλάξει πράγματα, αλλάζει και από εκεί και πέρα εμείς θα κριθούμε αλλά κυρίως αυτό που προέχει είναι η ψυχική ηρεμία των παιδιών. Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα, πρώτον αν χρειαστούν βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο και στο λειτουργικό να γίνουνε. Δεύτερον η ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, τρίτον η διαλεύκανση όλων των θεμάτων των οικονομικών ώστε ο πολίτης να νοιώθει σίγουρος ότι αυτό που δίνει πηγαίνει για το σκοπό οπότε να υπάρχει η λογοδοσία όλων αυτών των φορέων. Και τέλος, να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας που θέλουν να είναι ανάδοχοι πόσο σημαντικό είναι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία.