Για προφανείς αθλιότητες που δεν αντέχουν στην κριτική, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για τη διάσωση της οικογένειας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Μάτι και τον συσχετισμό τους με το παράνομο λογισμικό Predator.

Ειδικότερα, σχετικά με όσα γράφτηκαν για τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για εκτεταμένη προσπάθεια διαφόρων να συσχετίσουν την τραγωδία στο Μάτι με ιστορίες κατασκόπων και τα κατασκοπευτικά αφηγήματα.

«Νομίζω ότι είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ανάμεσα στους διάφορους στόχους που έχουν ορισμένοι είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν και από τις πλάτες κάποιων το μεγάλο βάρος ευθύνης που φέρουν από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονταν ακόμα και σε δίκτυο κατασκοπείας, ο υπουργός τόνισε ότι είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης να αξιολογήσει όλες τις πληροφορίες και να προχωρήσει στην άμεση και οριστική διαλεύκανσή της.

Σε άλλη ερώτηση περί μυστικών πρακτόρων και αν ελέγχθηκαν, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Είδα κι εγώ αυτές τις ιστορίες των κατασκόπων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, με μυθιστορήματα και αφηγήματα. Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία να τα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη. Είναι υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής.

Από ένα σημείο και μετά είναι περίεργο να ασχολείται κάποιος με ιστορίες κατασκοπείας που ξεκινούν από την παραδοχή ότι κάποιοι διακεκριμένοι κατάσκοποι μυστικών υπηρεσιών ήταν τόσα χρόνια στην Ελλάδα, επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., εξαπάτησαν τον κ. Τσίπρα, περίπου με το ζόρι τον πήραν δυο εβδομάδες και τον πήγαν σε ένα κότερο για διακοπές να τον φωτογραφίσουν και να τον εκθέσουν μετά. Όλα αυτά νομίζω απέχουν πολύ από τη σοβαρότητα των προβλημάτων με τα οποία οφείλει η κυβέρνηση να ασχολείται».

Όσον αφορά την πρόταση Ανδρουλάκη για έλεγχο όλων των κινητών των βουλευτών για πιθανή εγκατάσταση παράνομου λογισμικού, ο κ. Οικονόμου είπε ότι αρμόδια είναι η Βουλή να απαντήσει.

Τέλος, πρόσθεσε ότι υπάρχει νομοσχέδιο σε διαβούλευση και θα αξιοποιήσει ιδέες και δίνει μια επαρκή και ικανοποιητική απάντηση σε κακόβουλα λογισμικά.