Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος στη Χαριλάου Τρικούπη για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, έχει στείλει email σε όσους είχαν καταθέσει υποψηφιότητα πριν από μερικούς μήνες ζητώντας να επιβεβαιώσουν τη διαθεσιμότητά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ανανεωμένα, με τη συμμετοχή πολλών νέων στελεχών. Στην Α’ Αθηνών ξεχωρίζει ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες των Παύλου Γερουλάνου, Ρωξάνης Μπέη, Γιώργου ΓιάνναρουΔημήτρη Οικονόμου και Γιώργου Αποστολόπουλου. Μεγάλη μάχη θα γίνει στον Νότιο Τομέα για την εκλογή πιθανότατα δύο εδρών μεταξύ του πρώην εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, του πρώην γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη, της νυν βουλευτού Τόνιας Αντωνίου, της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, Αναστασίας Σιμητροπούλου, της Μαρίας Τσέλιου κ.ά.

Δύο έδρες διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ και στον Βόρειο Τομέα, όπου θα είναι υποψήφιοι, εκτός του πανίσχυρου Ανδρέα Λοβέρδου, ο δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Κατερίνα Μπατζελή, η συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, Εφη Χαλάτση, η δικηγόρος Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Πάνος Βλάχος, η πρώην βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, ο συνδικαλιστής Γιάννης Πούπκος, ο δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος κ.ά.

Στα δυτικά, ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή της βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου, ενώ υποψήφιοι θα είναι επίσης οι Θανάσης Κατερινόπουλος, Ηρακλής Δρούλιας, Μιχάλης Καρχιμάκης και Τάσος Δαρσινός. Στην Ανατολική Αττική υποψήφιοι είναι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και οι Γιάννης Σμέρος, Βάσια Αναστασίου, Παντελής Ασπραδάκης, Μιλτιάδης Νεκτάριος, Σπύρος Βρεττός, Χρήστος Ξενοκώστας, η δραστήρια δικηγόρος Σοφία Κατσίγιαννη. Στη Δυτική Αττική υποψήφιοι θα είναι οι Δημήτρης Στάμου, Ηλίας Λιβάνης και Μηνάς Αναστασάκης. Δυσκολίες καταγράφονται στη στελέχωση του ψηφοδελτίου της Α’ και Β’ Πειραιά, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλά κενά.

Βόρεια Ελλάδα

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα γίνει μάχη μεταξύ του Χάρη Καστανίδη και των Αντώνη Σαουλίδη, Πέννυς Δαλαμπούρα, Γιάννη Μαγκριώτη, Νίκου Ξυλούρη και Πέτρου Λεκάκη. Στη Β’ Θεσσαλονίκης οι βουλευτές  Γιώργος Αρβανιτίδης και (η προερχόμενη από το ΜεΡΑ25) Κωνσταντίνα Αδάμου θα «παέψουν» με τους Θανάση Γκλαβίνα, Κώστα Πετρίδη και Μιχάλη Παππού. Στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου είναι το φαβορί απέναντι στους Τάσο Νικολαΐδη και Γιώργο Αναστασιάδη. Στο Κιλκίς θα γίνει σκληρή μάχη μεταξύ του Γιώργου Φραγγίδη και του Στέφανου Παραστατίδη. Στις Σέρρες θα είναι υποψήφιοι οι Μιχάλης Τζελέπης και Παναγιώτης Καρίπογλου. Στη Χαλκιδική ο Απόστολος Πάνας, στη Ροδόπη ο Ιλχάν Αχμέτ και ο Γιώργος Μανανάς, στην Ξάνθη ο Ανέστης Αντωνιάδης και ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης και στον Εβρο οι Σταύρος Βαβίας, Λευτέρης Χαμαλίδης και Στέλιος Παναγούτσος.

Στην Κοζάνη υποψήφιος θα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, στην Αρτα ο Χρήστος Γκόγκας και ο Χρήστος Μέγας, στα Ιωάννινα ο Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Χριστίνα Σταρακά και ο Βαγγέλης Γάκης.

Στη Λάρισα υποψηφιότητα θα θέσουν οι Ευαγγελία Λιακούλη, Ακης Νασιώκας και Θωμάς Παπαλιάγκας. Στη Μαγνησία οι Γιώργος Πετρουλάκης, Φώτης Χατζηδημητρίου και Νίκος Χαυτούρος. Στην Καρδίτσα ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, στα Τρίκαλα ο Γιώργος Οικονόμου και η Φωτεινή Αναστασίου, ενώ στη Φθιώτιδα οι Νίκος Τσώνης, Κωνσταντίνα Αντερριώτη και Αντώνης Παπαγόρας. Στην Βοιωτία οι Γιώργος Μουλκιώτης, Βασίλης Τόγιας και Τάσος Καμούτσης.
Στην Εύβοια ο Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Κατερίνα Περλεπέ. Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και οι Μαρίνος Σκανδάμης, Γιώργος Καρβουνιάρης, Κατερίνα Σολωμού και Δημήτρης Κατσικόπουλος. Στην Αρκαδία ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην Ηλεία ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης και ο Μάικ Αμπού-Χάντμπα, στη Λακωνία η Νάγια Γρηγοράκου, στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πουλάς και ο Παναγιώτης Ψυχογιός, στην Κορινθία οι Κατερίνα Φαρμάκη, Κατερίνα Ταγαρά και Δημήτρης Αγγελόπουλος και στη Μεσσηνία οι Γιάννης Πάζιος, Γιώργος Κατσούλης και Μενέλαος Γερονικολός.

Κρήτη - Νησιά

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ για την Κρήτη, και ιδιαίτερα για το Ηράκλειο. Εκεί θα θέσουν υποψηφιότητα οι Φραγκίσκος Παρασύρης, Λάμπρος Βαμβακάς, Φραγκίσκος Λαμπρινός, Ελένη Βατσινά, Παύλος Μπαριτάκης, Σταύρος Τζεδάκης και Χρήστος Στρατάκης. Στο Ρέθυμνο οι Μανώλης Χνάρης και Ελευθερία Μιχάλα, ενώ στα Χανιά θα είναι υποψήφιοι η Λίτσα Κουρουπάκη, ο Αναστάσιος Κουρουπάκης, ο Νίκος Ντερμανάκης και ο Πέτρος Χατζησταύρου.

Τέλος, στα Δωδεκάνησα θα είναι υποψήφιοι οι Γιώργος Νικητιάδης, Φώτης Χατζηδιάκος, Κατερίνα Γαβαλά και Βάιος Καλοπήτας. Στη Σάμο ο Σταμάτης Καρράς, στη Λέσβο οι Γιώργος Πετρέλης, Μάγδα Τούφου και Βάσω Χοχλάκα και στην Κέρκυρα ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 19/11