Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στην ψηφιακή εφαρμογή «Panic Button» («Κουμπί Πανικού»), η οποία εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Θεσπίζεται πιλοτική λειτουργία για το ''κουμπί πανικού'' σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά και ειδοποιεί την Αστυνομία. Με σχέδιο ισχυροποιούμε την κουλτούρα της μηδενικής ανοχής απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης».

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι εγγραφής στην εφαρμογή κατά την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος είναι γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι οποίες απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ή σε Συμβουλευτικό Κέντρο του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.