Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
syriza_grafeia_2
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ των παρακολουθήσεων -«Ταφόπλακα στην αλήθεια -Ομερτά ως τις εκλογές το σχέδιο Μητσοτάκη»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

 

 

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει το σχέδιο νόμου αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «το σχέδιο νόμου του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις αποτελεί νομοθετική ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει η αλήθεια στο φως. Και επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο την ενοχή του».

 Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί την επισημοποίηση της ομερτά, και τη θεσμοθέτηση της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου. Παρά τις επισημάνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και της ΑΔΑΕ, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, φέρνει ένα έκτρωμα για να μπορέσει να κρυφτεί για τρία χρόνια».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο νόμου για το απόρρητο των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και τις αλλαγές στην ΕΥΠ μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση «δεν επαναφέρει σε ισχύ τη διάταξη που κατάργησε και μάλιστα αναδρομικά για την δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου».

 Αντιθέτως, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «προβλέπεται ότι σχετικό αίτημα μπορεί να διατυπωθεί τρία χρόνια μετά από τη λήξη της παρακολούθησης. Με άλλα λόγια, μέχρι τις εκλογές, δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων από το Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ».