Για ηχηρή απάντηση στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της οικονομίας (ακρίβεια, ενέργεια και καύσιμα) μιλούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συγκέντρωση που έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή το «παρών» που έδωσαν οι εργαζόμενοι ήταν ιδιαίτερα δυναμικό. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι το ίδιο έγινε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «η χώρα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση και ότι χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα τη βγάλει από τα αδιέξοδα της οικονομικής ανέχειας και της δημοκρατικής εκτροπής».

Σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας. Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει τη δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους. Είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του, όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν. Υπάρχει εναλλακτική λύση προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία. Χειρότερη στους μισθούς. Υπάρχει εναλλακτική λύση με στήριξη των μισθών, στήριξη της εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα έρθει γρήγορα».