Την Πιερία θα επισκεφτεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 10:00 με επίσκεψη στο δημαρχείο του Δήμου Πύδνας–Κολινδρού στο Αιγίνιο.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα στον Κολινδρό.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κατερίνη και συγκεκριμένα θα εγκαινιάσει Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο κέντρο της Κατερίνης και θα συζητήσει με επιχειρηματίες της πόλης στον πεζόδρομο.

Ο πρωθυπουργός επιστρατεύει εκ νέου την επιτυχημένη συνταγή της άμεσης επαφής με τους πολίτες, προκειμένου να εκπέμψει θετικό μήνυμα στους πολίτες και επί της ουσίας να εγκαινιάσει τη μακρά προεκλογική περίοδο που ξεκινά.

«Πρόκειται αφενός για το στοιχείο που διαφοροποιεί ξεκάθαρα τον Κυριάκο από τον Τσίπρα, μια και ο δεύτερος επί πρωθυπουργίας του κρυβόταν όσο μπορούσε στις δύσκολες καταστάσεις, και αφετέρου για ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει κερδίσει από τον καιρό της μάχης για την αρχηγία της Ν.Δ. και αποτυπώνεται δημοσκοπικά μέχρι και σήμερα. Δεν έκανε πίσω κι ούτε θα κάνει και τώρα, κάτι που έχει διασαφηνιστεί από τον ίδιο και με τη δέσμευσή του για εξάντληση της τετραετίας», τονίζουν επιφανή στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, δίνοντας το στίγμα των επερχόμενων πρωτοβουλιών στο επίπεδο των περιοδειών ανά την ελληνική επικράτεια.

Κεντρικός στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι -εκτός των άλλων- η περαιτέρω «επένδυση» στις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη να βγαίνει μπροστά για να εγγυηθεί εκ νέου, μέσω των αντίστοιχων κυβερνητικών ενεργειών και σχεδιασμών, την ομαλότητα και την κοινωνική ισορροπία στο δυσχερές περιβάλλον που διαμορφώνεται διεθνώς.

Εξάλλου, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση διανύει τους τελευταίους μήνες της συνταγματικής της θητείας, ο πρωθυπουργός θα εντείνει τις επισκέψεις του στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, συνδυάζοντας -όπως πάντα- την παρουσία του είτε με την ολοκλήρωση είτε με την ανάδειξη είτε με τη δρομολόγηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων για τις τοπικές κοινωνίες.