Ένα νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις γειτονίες της Αθήνας ξεκινάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και οι επαγγελματίες που δοκιμάζονται από τα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου ξεκινά ένα νέο κύκλο επαφών με την κοινωνία προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την επαφή που απέκτησε κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινάει σήμερα από το Ρέθυμνο ένας μεγάλος κύκλος ημερίδων σε κάθε Νομαρχιακή Ενότητα, με θέμα τις έξι εθνικές προτεραιότητες που παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα και ομιλητές τους βουλευτές Κώστα Ζαχαριάδη, Ανδρέα Ξανθό και Θεανώ Φωτίου. Καλεσμένοι οι τοπικοί φορείς, οι παραγωγικές δυνάμεις, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας, αλλά και όλοι οι πολίτες σε μια συζήτηση για τις ανάγκες τους και τον τρόπο που απαντούν σε αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Βασικό αφήγημα σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα είναι και οι «γαλάζιες ακρίδες» ο χαρακτηρισμός δηλαδή που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη της κυβέρνησης – που εμπλέκονται με τις απευθείας αναθέσεις- τα οποία όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφορμούν στον δημόσιο πλούτο. «Είναι μια κεντρική μεθοδολογία της κυβέρνησης όταν έχουμε πάνω από 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Όλη η μεθοδολογία του επιτελικού κράτους είναι αυτή και πιθανότατα ξέρουμε πολύ λίγα από αυτά που έχουν συμβεί», αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου θεωρούν κοροϊδία το «καλάθι του νοικοκυριού» σημειώνοντας ότι όπως και στην ενέργεια έτσι και στα σούπερ μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε μάλιστα ότι «Όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ότι ο πληθωρισμός έπεσε από το 12% στο 10% -σαν να μην είναι τρομακτικό νούμερο ο πληθωρισμός στο 10%-, όταν μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ λέει ότι άνθρωποι που αμείβονται έως 750 ευρώ έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης ή ότι η μέση πτώση αγοραστικής δύναμης στο μέσο μισθό είναι στο 12%, όλα αυτά καμία επικοινωνιακή καταιγίδα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μάλιστα το κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη: «στις 9 του μήνα ο κόσμος που είναι θυμωμένος, ο κόσμος που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα χρειάζεται να κατέβει στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι θα περάσουμε το χειρότερο χειμώνα μετά το ’42, αυτό δεν είναι πρόβλεψη, είναι απειλή στην κοινωνία. Αυτή η απειλή πρέπει να επιστραφεί και στον κ. Γεωργιάδη και συνολικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» .