Δύο πολύ καλές ειδήσεις για τα εθνικά συμφέροντα μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Πρώτη και καλύτερη, η πρόταση του επικεφαλής της Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης, ο οποίος προαναγγέλει... Ελληνο-Λιβυκό αγωγό, αγνοώντας, ως όφειλε, το παράνομο «τουρκο-λιβυκό μνημόνιο», το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων διεθνώς.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, που έχει αντι-τουρκική ατζέντα, πρότεινε ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου με τη Λιβύη.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, μία γραμμή θα συνδέεται με την Κρήτη και μία με την αιγυπτιακή πόλη Νταμιέτα. Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο να προχωρήσει, όσο παραμένει διχασμένη η Λιβύη και παραμένει στην εξουσία, έστω και ως μεταβατικός, το «δεκανίκι» του Ερντογάν, Ντμπεϊμπά.

Το άλλο καλό νέο για την Ελλάδα έρχεται από το Ισραήλ. Όπως φαίνεται, ο «πολέμιος» του Ερντογάν και θιασώτης της τριμερούς Ελλάδος - Κύπρου – Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα επιστρέψει στην εξουσία, ίσως και με μεγάλη πλειοψηφία!

Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, σε μια χρονική συγκυρία, που η Άγκυρα κάνει «επίθεση» φιλίας στο Τελ Αβίβ.