«Η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση ο οποίος διεγράφη χθες από την Κ.Ο. από την ΝΔ, ήταν γνωστή εδώ και δύο χρόνια και η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να απαντήσει με καθυστέρηση», δήλωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και την Στέλλα Γκαντώνα.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία γνωρίζει τα θέματα των κυρίων Μαραβέγια, Πάτση, Πιερρακάκη.

Επίσης σημείωσε ότι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου έχει δικηγορική εταιρία, όπως δικαιούται, αλλά δεν δικαιούται να εισπράττει από συμβάσεις με το Δημόσιο.

Τέλος, έκανε λόγο για μακρά προεκλογική περίοδο, ενώ είπε πως κανείς πολιτικός αρχηγός δεν θα μιλήσει για συνεργασίες.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείσα αν είναι ικανοποιημένοι στο ΣΥΡΙΖΑ με την εξέλιξη της υπόθεσης Πάτση

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εμείς έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά σημασία δεν έχει αυτό, σημασία έχει ότι εδώ αυτό το έγκαιρο και το αυτόματο των αντιδράσεων του κ.Μητσοτάκη αποδεδειγμένα δεν υπάρχει. Θυμίζω ότι η υπόθεση του κ.Πάτση είναι με πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες εδώ και δύο χρόνια. Επίσης έχει κατατεθεί ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ο κ.Πιερρακάκης δεν απάντησε ποτέ ως αρμόδιος  υπουργός διότι το διαψεύδουν από τη ΝΔ αλλά δεν ισχύει άρα ήταν ένα θέμα γνωστό απλά εκτιμώ ότι δεν γινόταν άλλο να κρυφτεί και για αυτό αποφάσισε η ΝΔ να απαντήσει.

ΔΗΜ: Επειδή αυτά τα ζητήματα τα λεγόμενα ηθικής και πολιτικής τάξεως εκτός βεβαίως των όποιων νομικών παραμέτρων είναι διαχρονικά και αφορούν την εκάστοτε κυβέρνηση. Για παράδειγμα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε την περίπτωση της κας Αντωνοπούλου που έπαιρνε τα επιδόματα

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τα δικαιούνταν η κα Αντωνοπούλου

ΔΗΜ.: Επειδή και σε αυτό το κομμάτι είναι αυτό που λέμε «νόμιμο ή ηθικό»

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είναι συμψηφισμός

ΔΗΜ:  Δεν το συμψηφίζω αλλά θέλω να πω ποια είναι η ευθύνη της εκάστοτε διακυβέρνησης ή της εκάστοτε ηγεσίας ενός πολιτικού κόμματος γιατί δεν μπορούμε τη μια όταν συμβαίνει σε εμάς να λέμε ότι δεν ήξερε η ηγεσία και όταν συμβαίνει στους άλλους να λέμε ότι γνώριζε η ηγεσία.

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Η κα Αντωνοπούλου πήρε το επίδομα στέγης το οποίο δικαιούνται άνθρωποι από την περιφέρεια ως υπουργοί ή βουλευτές.

ΔΗΜ: Ήταν στέλεχος της κυβέρνησής σας και έχει ακίνητα σε όλο τον κόσμο και έπαιρνε το επίδομα

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και ο κ. Μητσοτάκης έχει ακίνητα σε όλο τον κόσμο αλλά δεν είδα να αποποιείται του μισθού του.

ΔΗΜ.: Συμψηφίζετε εσείς αλλά σας έκανα το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να έχει ευθύνη η εκάστοτε πολιτική ηγεσία

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η εκάστοτε δεν είναι, έχουμε τη συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία η οποία γνωρίζει τα θέματα του κ. Μαραβέγια, του κ. Πάτση, του κ. Πιερρακάκη. Εδώ τρέχουν εκατομμύρια και κοράκια τα οποία έχουν πέσει πάνω στα σπίτια του κόσμου όντας βουλευτής της ΝΔ. Τι συμψηφίζετε;  Εδώ ο κ. Πάτσης, κουμπάρος του κ. Πέτσα, ο κ. Μαραβέγιας ο οποίος προφανώς μέσω του κ. Γεωργιάδη ενεκρίθη η ένταξη του  στο Ταμείο Ανάκαμψης και σειρά άλλων σχέσεων. 1 εκατ. από τα ΕΛΤΑ ο κ. Πιερρακάκης  όλοι αυτοί οφείλουν να απαντήσουν διότι εδώ πρόκειται για βιομηχανία και δεν πρόκειται για ένα παράπτωμα της στιγμής και επίσης εδώ προκύπτουν θέματα και πολιτικά και νομικά και βεβαίως ηθικά.

ΔΗΜ: Συνδέετε τον κ. Πιερρακάκη με τη δράση του κ. Πάτση;

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εγώ δεν συνδέω κανέναν με κανένα εγώ λεω ότι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου έχει δικηγορική εταιρεία όπως δικαιούται, νομίμως, η δικηγορική του αυτή εταιρεία δεν δικαιούται νομίμως να εισπράττει από συμβάσεις με το δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να κάνει ότι θέλει όμως δεν δικαιούται να πάρει ούτε από τα ΕΛΤΑ ούτε από το νοσοκομείο Γρεβενών, ούτε από το Καστοριάς ούτε από την υγειονομική περιφέρεια  Θεσσαλίας, δεν τα δικαιούται αυτά. Δεν ήξερε ο κ. Πιερρακάκης ότι νομικές συμβουλές τα ΕΛΤΑ παίρνουν από τη δικηγορική εταιρεία του βουλευτή; Ας βρει να πει ότι δεν το ήξερε και όχι να λεει ότι δεν ήμουν ο εποπτεύον υπουργός διότι ειναι ο εποπτεύον υπουργός.

ΔΗΜ: Πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Πιερρακάκης ;

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να παραιτηθούν σειρά ανθρώπων σε όλη αυτή τη διαδικασία της διακυβέρνησης της ΝΔ.

ΔΗΜ: Βγήκαν χθες πηγές του υπουργείου και επικαλέστηκαν ότι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αυτό είναι ψέμα;

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ανατρέξετε ως δημοσιογράφοι στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να δείτε τις αρμοδιότητες των υπουργείων και των υπουργών. Ανατρέξετε να δείτε το όνομα του κ. Πιερρακάκη ως εποπτεύοντα υπουργού στα ΕΛΤΑ.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές και με ποιον θα συνεργαστούν

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Βρισκόμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο και βεβαίως κανένα κόμμα δεν θα μιλήσει σήμερα, προφανώς ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, για το αν θα συμμαχήσει την επομένη των εκλογών με κάποιο άλλο κόμμα. Το θεωρώ αυτονόητο γιατί αν το κάνει σήμερα θα είναι σαν να λεει στους ψηφοφόρους ψηφίστε κατευθείαν το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ αν υποθέσουμε ότι προτίθεται, που δεν νομίζω. Επομένως δεν θα το κάνει όμως ξέρετε ότι η προεκλογική περίοδος από την ημέρα της κάλπης έχει πάρα πολύ μεγάλες διαφορές, εκείνη η ώρα είναι η ώρα της ευθύνης και εκεί ο καθένας καλείται να αποφασίσει αν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη, για πόσο καιρό κλπ  ή αν θα προχωρήσει σε συμμαχίες όπως πιθανά να έχει δώσει εντολή η ίδια η κάλπη άρα η λαϊκή βούληση. Επομένως αυτό είναι κάτι που δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί σήμερα με άλλο τρόπο.  Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν και την επομένη θα έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα.

Αναφορικά με την εσωτερική κριτική του κ. Φίλη 

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Σε όλα τα κόμματα εξουσίας και τα μεγάλα κόμματα  αλλά και μικρά κόμματα προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και η δημοκρατία επιτρέπει την κατάθεση τους και βεβαίως τα δημοκρατικά κόμματα όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θεωρούν ότι οι διαφορετικές αντιλήψεις αποτυπώνονται στα όργανα του κόμματος και συνθετικά φτάνουνε στην τακτική και τη στρατηγική την οποία  ακολουθεί το κάθε κόμμα. Στα πλαίσια αυτά ναι έχουν διατυπωθεί διαφορετικές απόψεις αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα νομίζω ότι αυτό είναι πλούτος της δημοκρατίας.