Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και κατηγορούμενο για σειρά παρεμβάσεων σε εισαγγελικούς λειτουργούς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου, η μάρτυρας στην υπόθεση, εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελική λειτουργός συνέχισε για τρίτη συνεδρίαση την κατάθεση της, στο Ειδικό Δικαστήριο, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να λαμβάνει το λόγο και να της υποβάλει ερωτήσεις από το εάν του έκανε δώρο γραβάτα (την οποία και φορούσε σήμερα) μέχρι και για το εάν τον είχε καλέσει σε βάπτιση με οριεντάλ χορεύτρια!

Ο κατηγορούμενος για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα άρχισε τις ερωτήσεις από το πώς αποκαλούνταν μεταξύ τους με την μάρτυρα.

Παπαγγελόπουλος: Είπατε ότι με αποκαλούσατε Δημήτρη και σας αποκαλούσα Ελενη. Είναι σύνηθες φαινόμενο με δέκα χρόνια διαφορά, αν δεν είχαμε καλές σχέσεις; Ξέρετε άλλο εισαγγελέα να με αποκαλεί Δημήτρη;

Μαρτυρας: Ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Και με τον κ. Αθανασίου, Παναγιώτη και Ελενη αποκαλούμαστε.
Παπαγγελόπουλος: Η Τουλουπακη με αποκαλεί ακόμα κύριο εισαγγελέα πάντως.
(…)
Παπαγγελοπουλος: Υπουργάκο με λέγατε;
Μάρτυρας: Ποτέ. Μόνο Ρασπούτιν σας έλεγα.
Παπαγγελόπουλος: Σε εμένα το έχετε πει προσωπικά;
Μάρτυρας: Σε όλους το έλεγα.
Παπαγγελόπουλος: Δώρα μου φέρνατε από ταξίδια;
Μάρτυρας:Όχι.

Παπαγγελόπουλος: Την γραβάτα τη βλέπετε; Επίτηδες την έβαλα!
Μάρτυρας: Είναι ντροπή

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ρώτησε την κυρία Ράικου από το εάν έχουν πάει μαζί σε ταβέρνες μέχρι για το εάν έχουν έχουν ανταλλάξει επισκέψεις στα σπίτια τους με το ακροατήριο να ξεσπάει σε γέλια. Ο κατηγορούμενος έκανε αναφορά και σε βάπτιση στην οποία βρέθηκαν μαζί, υπενθυμίζοντας στη κα. Ράικου κάποια χορεύτρια οριενταλ που είχε εμφανιστεί στη συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση.

Παπαγγελόπουλος: Σε μια βάφτιση;
Μάρτυρας: Ναι. Σας είχα προσκαλέσει όταν ήσασταν προϊστάμενός μου.

Παπαγγελόπουλος: Που με είχατε βάλει στο ίδιο τραπέζι με το κ. Τραγάκη και εγώ διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήθελα σχέσεις με πολιτικούς; Εσείς που λέτε ότι δεν έχετε σχέσεις με πολιτικούς.

Μάρτυρας: Η βάφτιση ήταν της αδελφής μου και ο κ.Τραγάκης ήταν φίλος του πατέρα μου.
Παπαγγελόπουλος: Να μην με αναγκάσει κα Πρόεδρε να της θυμίσω τη χορεύτρια οριεντάλ, που ήταν κακόγουστο θέαμα και της το είπα…

Απαντώντας σε νέες ερωτήσεις της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, η Ελένη Ράικου τόνισε ότι δεν ήθελε να ανανεωθεί η θητεία της ενώ τόνισε ότι όλοι αποκαλούσαν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «Ρασπούτιν» με την πρόεδρο να απαντά: «Δεν τον έλεγε όλος ο κόσμος. Κάποιοι τον λέγατε, εγώ δεν το ήξερα».

Πρόεδρος: Εξηγήστε μας. Με ποια νοητική διαδικασία, η φράση που σας είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος «εχεις και παραέχεις» ερμηνεύθηκε ως προτροπή για κατασκευή στοιχείων;

Μάρτυρας: Πουθενά δεν είπα ότι μου ζήτησε να κατασκευάσω στοιχεία. Απλά εξέλαβα από τη συζήτηση μας ότι αυτό εννοούσε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε και αυτή θα σχημάτιζε ένας μέσος εισαγγελέας.
(…)
Πρόεδρος: Μήπως διαβλέψατε ότι θα προέκυπτε ευθύνη υπουργού στην υπόθεση και δεν θα μπορούσατε να μη το στείλετε επειδή καραδοκούσε ο Παπαγγελόπουλος;

Μάρτυρας: Έχουμε στείλει τόσες στη Βουλή. Δεν μπορώ να ξέρω για την υπόθεση αυτή. Η πορεία μου έχει δείξει…
Προέδρος: Ξέρουμε την πορεία σας, μη πηγαίνουμε σε αυτά.
Μάρτυρας: Έχω στείλει σωρεία δικογραφιών στη Βουλή.
Πρόεδρος: Ποιον; Τον Παπαντωνίου; Αυτός ήταν καμένο χαρτί για κόμμα του!