Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη Σοφία Βούλτεψη, στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με θέμα τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κακοποίηση της 12χρονης στον Κολωνό.

 Η συζήτηση πήρε «φωτιά» όταν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε: «Μου κάνει εντύπωση που ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν Τουρκοφάγοι», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να της απαντά: «Εσείς έχετε Τουρκοφάγους στο κόμμα σας».

 Στη συνέχεια η κ. Βούλτεψη συνέχισε να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική που άσκησε το 2015 και το 2018, με τον κ. Τζανακόπουλο να λέει ότι «δεν μπορεί να κάνει κανείς συζήτηση μαζί σας, κάνετε λογικά άλματα και αρχίζετε να λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο».

 «Τι να συζητήσει κανείς μαζί σας είναι θλιβερό που η κυρία Βούλτεψη είναι υπουργός» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια να απαντά «δεν σας ρώτησε ο κύριος Μητσοτάκης. Να σας συμβουλευτεί την άλλη φορά».

 Oι τόνοι ανέβηκαν και για το θέμα της ακρίβειας:

 «Η κυβέρνηση ξέρετε τι κάνει; Αφήνει το ΦΠΑ εκεί που είναι, έχει υπεραποδόσεις δημοσιονομικές -4 δισ παραπάνω σε ΦΠΑ έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες - και στη συνέχεια παίρνει αυτά τα χρήματα και τα δίνει στους παραγωγούς ενέργειας και λέει ότι τα δίνει στα νοικοκυριά» είπε αρχικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά αλλά και την κυβερνητική, όπως είπε, αδράνεια.

 «Κύριε Τζανακόπουλε, κάνετε μόνιμα προπαγάνδα των αριθμών. Είπατε ότι έχουμε το ακριβότερο κόστος ρεύματος. Σύμφωνα με την Eurostat είμαστε στη 10η θέση και πιο ακριβοί από εμάς είναι το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία η Ιρλανδία. Άρα λοιπόν δεν είναι αλήθεια αυτό που λέτε» απάντησε η υφυπουργός.

 «Σε απόλυτους αριθμούς την υψηλότερη τιμή του ρεύματος και σε όρους αγοραστικής δύναμης τρίτοι χειρότεροι», ανταπάντησε ο κ. Τζανακόπουλος με την ίδια να επιμένει «αφήστε τους απόλυτους αριθμούς, τι πληρώνει ο καταναλωτής…είμαστε 10οι».

 Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της 12χρονης του Κολωνού η ένταση χτύπησε κόκκινο. 

«Λέτε συνεχώς ψέματα και προπαγάνδα. Εδώ κύριε Τζανακόπουλε πάτε να μας βγάλετε βιαστές και δολοφόνους», είπε η κυρία Βούλτεψη. 

Τζανακόπουλος: «Έχετε πάει να συγκαλύψετε την υπόθεση του βιαστή Λιγνάδη».

Βούλτεψη: Γιατί να τον συγκαλύψουμε εμείς; 

Τζανακόπουλος: Γιατί είναι δικός σας

 Βούλτεψη: Κοιτάξτε, για να συνεννοηθούμε [δείχνει φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιαν Φαμπρ, στην κάμερα]. Ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου με τον Φαμπρ, τον περίφημο Βέλγο σκηνοθέτη που τον φέρατε εδώ για διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, το 2016. Το 2018 αυτός ο άνθρωπος καταδικάστηκε για κακοποιήσεις χορευτριών του. Μπορώ εγώ να πω ότι το ήξερε ο Τσίπρας;

 Τζανακόπουλος: Ήταν φίλος του κ. Τσίπρα; Πήγε ο Τσίπρας να το συγκαλύψει;

 Βούλτεψη: Εμείς συγκαλύψαμε; Είπαμε στη δικαιοσύνη ή στον ανακριτή να μην προχωρήσει; Γιατί τι λέτε; Ότι ξέραμε για τον Λιγνάδη και τον βάλαμε;

 Τζανακόπουλος: Ναι.

 Βούλτεψη: Άρα ήξερε και ο Τσίπρας. Να, τον ξεναγεί στο Μαξίμου τον κακοποιητή των χορευτριών.