Την βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει με όλους τους θεσμικούς τρόπους την έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα επισημάνει κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται ακόμα να κατηγορήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως «υπεύθυνο του σκανδάλου».

Την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής  για τις παρακολουθήσεις την ζήτησε  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτοντας  το σχετικό αίτημα καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα βγουν στην δημοσιότητα πολλές πτυχές του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στην  σημερινή του ομιλία μεταξύ άλλων αναμένεται να υποστηρίξει ότι :

- Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψε το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης στους δημοκρατικούς θεσμούς τα τρία και πλέον χρόνια της διακυβέρνησης του. Η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων από τις μυστικές υπηρεσίες μιας δημοκρατικής χώρας θα ήταν αυτομάτως λόγος παραίτησης της κυβέρνησης. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά ενορχηστρώνει ένα ακόμα μεγαλύτερο δίδυμο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης.
- Σε ό, τι αφορά αυτό καθαυτό το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε ένα ενιαίο κέντρο στην ΕΥΠ που συντόνιζε παρακολουθήσεις με νομιμοφανή μέσα και με τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator.
- Οι συμπτώσεις είναι πολλές για είναι τυχαίες: 1. Στις υποθέσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη υπήρξε αλληλουχία παρακολούθησης και από την ΕΥΠ και μέσω του Predator. 2. Ο ίδιος μολυσμένος σύνδεσμος από το Predator στάλθηκε σε Κουκάκη, Ανδρουλάκη και Σπίρτζη. 3. Το μολυσμένο μήνυμα στον Χρήστο Σπίρτζη στάλθηκε την ίδια ημέρα που υπήρξε δημοσίευμα για την ΕΥΠ και ο ίδιος κατέθεσε ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.
- Επίσης, τα στοιχεία για την εταιρεία Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, οδηγούν μέσω προσώπων και εταιρειών κατευθείαν στο Γρηγόρη Δημητριάδη.
- Σε ό,τι αφορά το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος. Η ευθεία παραβίαση του Συντάγματος έγινε ο κανόνας.
- Στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε όλους τους κρίσιμους μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση, δεν κλήθηκε κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε καν ο παραιτηθείς λόγω των υποκλοπών κ. Δημητριάδης, κανένας από τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με το Predator, κανένας από τους αρμόδιους υπαλλήλους που υπέγραψαν τις επίμαχες αιτήσεις, ούτε καν η αρμόδια εισαγγελέας κ. Βλάχου, αλλά ούτε και το θύμα της πρώτης υποκλοπής, ο κ. Κουκάκης.
- Ακόμα και σε όσους μάρτυρες προσήλθαν, η πλειοψηφία της ΝΔ προσέφερε κάθε δυνατή κάλυψη επικαλούμενη το “απόρρητο” ενώπιον της επιτροπής, πράγμα που οδήγησε τελικά σε άρνηση μαρτυρίας από τους Κοντολέοντα και Δεμίρη.